Over ons

Hallo, wij zijn Peter en Grytsje de Rond en sinds 1994 ben ik een actief gebruiker van een ligfiets velomobiel.

Met de aanschaf van een bouwpakket van de velomobiel “Alleweder”, heb ik altijd een velomobiel gebruikt voor woon werk verkeer. Na 8 jaar Alleweder kwam daar in 2002 de Quest voor in de plaats.

Wat een stap vooruit, hierna zijn we begonnen met aanpassingen van de Quest waardoor hij sneller en beter werd. Begonnen met knipperlichten, en fijn afstelling sporing, zijn daar meerdere aanpassingen bedacht en toegepast.

Door al die activiteiten en aanpassingen werd er steeds vaker gevraagd door derden om te helpen bij onderhoud. Hierdoor is De Rond Velomobiel Service “Twente” ontstaan. Met een bijnaam “Peter Ovaal”, vanwege het promoten en monteren van Rotor Ovale Tandwielbladen.

In 2005 ben ik begonnen met het randonneuren. En als lange afstandsfietser ben ik in Frankrijk, Duitsland, Belgie en Engeland geweest voor Parijs Brest Parijs, Londen Edingburgh Londen, Merselo Verona, en uiteraard DCT in Nederland. Al met al met wisselend succes, want lange afstand fietsen (randonneuren) gaat niet vanzelf.

Op dit moment zijn we druk bezig om de activiteiten als servicepunt uit te breiden met onder andere dealerschap van de velomobiel Alpha 7. Repareren, restaureren, in- /verkopen en bemiddelen van allerlei velomobielen.