Eerste ritjes woon werk.

En dan is het ineens woensdag 15 febr. en verwachten ze je weer op het werk. Zoals gezegd met de fiets ondanks dat de lease auto er ook nog staat, maar ik vind met deze afstand dat de auto eigenlijk geen optie is.
Van Lattrop naar Denekamp is aardig vlak en bochtig, van Denekamp naar Oldenzaal is kaarsrecht maar aardig heuvelig met een knappe bult vlak voor Oldenzaal, in Oldenzaal gaat het ook nog aardig op en neer.
Om op het werk te komen moet ik aan de andere kant zijn van Oldenzaal dus dat betekend dat dit aardig het tempo drukt, het is 19,5 km dus binnen het half uur verwacht ik niet het te kunnen redden. Ook omdat het nogal op en af gaat tussen Denekamp en Oldenzaal en Oldenzaal ligt op ongeveer 50mtr boven NAP.
Maar goed, woensdag rustig die kant uit en mijn weg een beetje zoeken, vooral in Oldenzaal de juiste afslagen nemen en dit lukt aardig, op het werk zie ik 36.5km gemiddeld en denk tja, is te verwachten, terug naar huis pak ik al 67 als top na de snelste afdaling en de drempels zorgen ervoor dat hij regelmatig los komt.
Gisteren was een beetje grieperig maar toch maar fietsen en op weg naar huis tussen Oldenzaal en Denekamp had ik een gem. van dik 55km, tjonge dacht dat is best wel snel. Maar ik had de meter pas ingedrukt toen ik Oldenzaal uitreed en dan neem je het trage gedeelte door Oldenzaal niet mee. Thuis stond het gemiddelde nog op 45km. Vandaag ging het al wat beter, in de loop van de dag merkte ik dat de griep wegtrok en terug naar huis zat het ook mee vanwege de wat hogere temperatuur,
Bij thuiskomst zag ik dat het gemiddelde op 41.5 stond en de gereden tijd was 27.45 min, tjonge dat had ik niet verwacht, want van Denekamp naar Lattrop is het vals plat omhoog.
Als het bij de derde dag al zo hard gaat, dat wordt nog wat van de zomer.
Ben benieuwd.

Plaats een reactie