FF wat anders, hout zagen!

Tjonge van fietsen wordt je moe, maar van hout zagen ook.
Vandaag geen tocht maar hout zagen voor de houtkachel. Het hout wat ik had heb ik in Friesland verkocht, dus dan moet je in Twente weer opnieuw beginnen. Gelukkig kreeg ik via de Pinkster Gemeente “de Banier” in Almelo contact met een agrariër (boer) die laatst bomen had omgezaagd op het land die in de weg stonden.
Nou bomen, een BOOM zul je bedoelen, de stam is bij de eerste vertakkingen nog 90 cm in diameter.
Tjonge wat een ding, zelf met mijn 40cm zaag kom je hier niet doorheen, dus eerst maar samen met 3 andere mannen de stukken klein zagen die wel hanteerbaar zijn. De BOMEN waren al naar huis vervoerd en lagen op een betonplaat, met een heftruck erbij is het wat makkelijk werken en zo konden we het hele spul kort zagen.
Alleen de stukken van 90 cm en meer niet, die komen later als ik een kettingzaag van 60 cm of zo heb opgesnord. Ben vandaag 3 keer op en neer gereden met de aanhanger en dat leverde in totaal 6 kuub hout op. Eikenhout wel te verstaan, dus best hout, en er ligt nog wel 4 kuub in die grote stukken. Maar dat komt later.
Vorige week na de 200 km was ik aardig moe van het fietsen maar nu voel ik andere spieren :-))
Maar het is wel dankbaar werk, want moet ik dit hout kopen dan ben je toch meer dan 400 eurotje’s verder, en met de nieuwe regels van het demissionaire regering van vandaag de dag komt dat lekker uit.
Als over 2 jaar dit hout droog is dan is de gasprijs ook aardig duurder begreep ik gisteren. Het wordt nog wat met de bezuinigingen.
Deze week alleen de woon werk kilometers gemaakt, niks extra, nog een keer achter lek gehad, en ook nog 3 dagen met de racekap gereden. Nu het weer wat beter gaat worden, kan die naar de kelder in ieder geval.
Eerst weekend houden

Saluut.

3 gedachten over “FF wat anders, hout zagen!”

 1. Dag Peter,
  Het mooie is dat je er meerdere keren warmte van hebt, dikke armen en wijde neusgaten.
  Maar met deze energie prijzen loont het de moeite om de armen uit de mouwen te steken.
  En dan het oer gevoel van vuur in de kamer heerlijk , weet ik uit eigen ervaring.

  Veel stook plezier.

  Matthijs

  Beantwoorden

Plaats een reactie