Reactie gemeente Oldenzaal

Zoals sommige weten heb ik 1 mei een ongeluk gehad in Oldenzaal, op een punt waar de struiken hoog groeien, 1,5 mtr en tot aan de reling van de brug die ik moet kruizen.
Na overleg werd met toegezegd dat ze de situatie zouden bespreken in een werkgroep met politie erbij en dat ik ingelicht zou worden over de uitkomst.
Eerst was de vergadering 22 mei, maar die werd uitgesteld, maar na de nieuwe datum van 5 juni zou ik geïnformeerd worden, nou vandaag maar eens de telefoon ter hand genomen want ik had nog geen reactie gehad.
De werkgroepmedewerkster die ik aan de telefoon kreeg kon mij mededelen dat in het belang van het weg- en fietsverkeer het belangrijk is dat men elkaar goed ziet.
Mooi, antwoorden ik, en daar vallen uiteraard ook ligfietsers onder!
En dat de hoogte van het struikgewas en lengte onveranderd blijven! werd er geantwoord.
Oke, was mijn reactie, maar hou ziet u dat dan.
Nou u moet gewoon stoppen, want er staan haaientanden en u heeft op uw weblog geschreven dat u achter een andere fietser bent aangereden. Tja dan bent u niet gestopt.
Dus het struikgewas was niet relevant en op de andere oversteekplaatsen van dit fietspad zal de gemeente erop toezien dat de struiken ook doorgroeien naar ongeveer 1 tot 1.2 mtr hoogte en tot aan de brugleuning.
Ze vertelde er nog bij dat de politie het eens is met deze stelling, en de reden was om de jeugd ervan te weerhouden om van het talud te rijden naar de verdiept liggende rondweg die daar loopt.

Zo met deze logica moet ik het dus doen.
Nou, neem van mij aan, ik heb mijn lesje daar gehad en ik stop braaf elke keer (bijna) om goed te zien wat er aan komt. En ik heb tegenwoordig zelfs een helm.
Maar wat me meer zorgen baart is dat de gemeente geen rekening houdt met al die andere fietsers die daar langs fietsen en de bewoners die bij het ongeluk kwamen kijken gaven aan dat elk jaar er een paar fietsers plat gereden worden.
Zodra de andere oversteekplaatsen ook vol gegroeid zijn, kan het feest daar ook beginnen, nu heb je 5 mtr voor de haaientanden nog zicht op het weg verkeer.
Het vreemde is dat aan de kant van de huizen er geen struikgewas geplant is en aan de kant van de rondweg wel. Uiteraard heeft men dit gedaan om de bewoners het uitzicht op de rondweg te ontnemen, maar die ligt al verdiept, dus zie je het meeste verkeer al niet.

Maar goed, ik zal een paar mensen vragen die verstand van zulke zaken hebben wat het beste is om te doen.
Misschien de wethouder maar eens uitnodigen om een stukje fietspad te fietsen in de Quest en dan kijken of hij onbeschadigd de andere kant weet te bereiken van Oldenzaal. :-))
Saluut

3 gedachten over “Reactie gemeente Oldenzaal”

Plaats een reactie