Voorbereidingen DCT 2012

Nog 2 weken dan is het zover, 15 aug. 10 uur, start DCT vanuit Zoetermeer.
Er zijn nu 42 deelnemers in totaal, waarvan 4 met een Quest, dat is bijna 10%. Toch een aanmerkelijk aandeel. Je zag het ook bij Lowland in 2010. De Quest leent zich ook goed voor zulke tochten.
In ieder geval, de GPS is alvast geladen en in grote lijnen lopen de voorbereidingen, Tom Hospes en ik zijn van plan om samen te fietsen en bij geen malleur zal dit ook wel lukken.
Het plan is om met een kruissnelheid van 35 te gaan rijden, waarbij we 4 uur over 100 km willen doen, die 4 uur is incl rusten, stempelen en alles wat je doet als je niet fietst :-))
Dat zou betekenen dat we met 14x4uur, met 56 uur terug zouden zijn, nou ik denk het niet, zelf verwacht ik langer werk te hebben, omdat je ook een keer moet slapen, dus het zal wel iets meer dan 60/65 uur worden.
Maar desalniettemin, toch een redelijke tijd.
We moeten tenslotte ook nog door Limburg, en dat zal meer tijd vragen.
Komende week mijn fiets nog ff nakijken, die van Tom is afgelopen zaterdag DCT klaar gemaakt.

Vandaag nog na het werk gekeken hoe het met de topsnelheid ligt, en het lukte om op de lange recht stukken een snelheid van 55/56 aan te houden, hartslag was dan wel 150, maar dat is nog niet in de verzuring.
Gem. snelheid was net tegen de 45km aan, en als je bedenkt dat ik eerst 5km door Oldenzaal moet fietsen, is dat aardig opgehaald.
Nou als we 35 als kruissnelheid aanhouden tijdens DCT, dan is dat mooi 20 km lager, en dat moet vol te houden zijn, ja toch :-))
Maar bij lange tochten gaan hele andere dingen een rol spelen. Zodat je altijd weer verrast wordt.
Dit is mijn 5de 1000+ tocht, en tot nu toe, 2 keer uitgereden, maar ook 2 keer niet.
Saluut

6 gedachten over “Voorbereidingen DCT 2012”

 1. Hallo Wilfred,
  Ik denk dat Zwolle dan het beste voor je is dan, als startplaats volgend jaar. Zelf heb ik als test gewoon de Elfstedentocht 2 keer gereden. in 2005 geloof ik, lekker dicht bij, en als je het voortijdig zat ben, ben je zo thuis.
  Misschien zie ik je in Zwolle.
  Gr. Peter

  Beantwoorden
 2. Ja, bedankt.
  De tocht zal te volgen zijn via mijn blogspot, de vrouw zet bij elke controlepost op de blogspot, hoe laat ik er was, hoe het gaat en hoe laat, enzo.
  En er zijn iets van 21 controleposten:-))
  Peter.

  Beantwoorden

Plaats een reactie