3 dagen rechtop fietsen

Lekker eten na een dag fietsen

Tja het is vakantie en wat doe je dan.
Vrienden van het voorjaar gevraagd of ze hier kwamen om gezellig samen hier de boel fietsend te verkennen.
Bij het prikken van de datum bleek al snel dat het na DCT zou zijn, maar als je DCT kunt fietsen moet je ook rechtop 50km per dag kunnen fietsen was het antwoord.
Dus na 1 dag rust op de rechtop fiets die ik niet heb maar bij de buurman geleend, op weg samen met zijn vieren, wat kleren mee, en daar gaan we.

Boukje, Ben en Grytsje op een bankje

Via “vrienden van de fiets” adressen gereden, maandag eerst naar Ommen, dinsdag naar Schoonebeek en vandaag weer naar huis.

Het is weer eens wat anders en om de 12km nodig aan de koffie, want hier wordt je wel moe van zeg.
En dan s’avonds op tijd naar bed, al met al een heel andere ervaring en manier van fietsen als met de DCT tocht.
Via knooppunten zijn we de route gevolgd, en zo kom je door bossen en mooie punten die je kunt bekijken hier in de buurt, want eigenlijk zijn we niet ver weg geweest. Als je dan door Ommen en Hardenberg en zo fiets, denk je O, ja hier ben ik vorige week ook geweest, grappig.
We hebben veel lol gehad en gezellig gepraat, en bij de adressen van vrienden van de fiets weet je eigenlijk nooit wat je aantreft, alleen dat het een vaste overnachtingsprijs is en dat je een bed en ontbijt krijgt, voor de rest is het afwachten hoeveel luxe er is, maandagavond was prima, dinsdagavond was erg sober in een boerderij. Maar goed je hebt onderdak en je kunt na het ontbijt weer lekker verder.

Gelukkig geen malleur gehad, alleen vlak voor Lattrop reed Baukje tegen een paaltje aan, klets was het, daar lag ze. Maar we waren vlakbij huis, dus gelijk de wonden verzorgt en de zere knie omhoog.

Al met al drie leuke dagen gehad met elkaar en uiteraard mooi weer.
Nu nadenken welke verhalen ik allemaal ga schrijven over DCT, want dat moet ook nog even.
Saluut.

Plaats een reactie