Velomobile seminar en toertocht

Wim geeft uitleg

Ik had me opgegeven en ben vrijdagmorgen die kant opgegaan met de fiets in de aanhanger.
Ja, ik had geen zin om er per fiets heen te gaan. Vanwege de animo was het seminar van 2 dagen terug gebracht naar 1 dag. Er waren 8 sprekers die dag en ze kregen elk 30 min. om hun verhaal te doen.
De sprekers waren afwisselend en van goed voorbereid en onderhoudend tot wetenschappelijk en soms erg saai.

Hier moet alleen de body nog omheen

Maar ja, ik ben meer een praktische man, dus ik hou meer van duidelijkheid en techniek.

75 velomobielen op een rij?

Vooral de laatste 2 sprekers gebruikten hun tijd ruimschoots en zodoende liep het toch nog 30min. uit.
Maar goed er zijn ergere dingen.
Theo van Andel vertelde iets over 20 jaar velomobiel bouwen, en Wim Schermer vertelde over zijn nieuwe project de VeloTilt, die volgend jaar in de zomer rond moet rijden als proto type, de reactie waren gemengd, ben benieuwd, ziet er erg strak uit, maar er zullen nog veel hobbels genomen moeten worden voordat hij productie rijp is. Ik ben in ieder geval positief over wat ik gezien heb.
Ook de producent van de Risse demper was er en uiteraard had hij ook de tijd om ons meer te vertellen over de functie en werking van de demper’s, want hij had ook de dempers voor de voorwielen bij zich.
Ook de ontwikkelingen voor een hydr. bediening van de remtrommel werd uit de doeken gedaan met een nieuw ontwerp, zag er erg gelikt uit, maar of het ook onderhoudsvrij en makkelijk is als de bestaande bediening met remkabel, dat zal de toekomst ons vertellen.
Ook de grote zelfbouwer uit Engeland Miles Kingsbury is aanwezig met zijn 4 wielige velomobiel, een heel aardig karretje en doorspekt met allemaal technische foefjes, er werd me verteld dat hij er ook nog akelig hard mee fietst.
De andere sprekers waren meer gericht op theorie, over mobiliteit, ontwikkelingen op gebied van infrastructuur specifiek voor fietsers en het gebruik van bamboe als grondstof voor het bouwen van een velomobiel.

De vrijdagavond was gereserveerd voor een barbecue en een feest van Velomobiel.nl, hier konden we onze sterke verhalen weer kwijt aan elkaar, en je komt weer veel oude bekende gezichten tegen met hier en daar een nieuw gezicht.

Dat gaat er wel in, op Urk

Na een redelijk nacht in de tent vandaag de toer gefietst van 75 hele kilometers met een gemiddelde van net 18 km, hier wordt je dus erg hongerig van :-))
Maar het was mooi weer, erg gezellig met elkaar, zo’n 75 deelnemers en goed eten op Schokland en op Urk.
Paulus was de grote organisator voor vandaag, en ook bij het seminar heeft hij dingen gedaan, Paulus bedankt, en in december de oliebollen weer in Zwolle. Bedankt.
Saluut

Plaats een reactie