Oliebollentocht 2012 Zwolle

ff bij ome Gerrit op schoot
Op de pont overvaren

2012 de 2de keer dat Paulus de Boer de oliebollentocht organiseert in Zwolle, een tocht die steeds meer een befaamde naam krijgt ontmoetingspunt voor de velomobierijder.
Paulus bedankt voor deze al bijna monsterlijke klus, want je had, heb ik begrepen aan bijna alles gedacht.
Was de vorige keer in 2003 erg koud, nu was het bijna voorjaarsweer. Toch zag je een behoorlijk aantal mensen met een kap rijden, zelf had ik hem thuisgelaten want eigenlijk was het te mooi weer voor een kap.

Voor mij was het de eerste keer na september dat ik een tocht ging rijden langer dan 20km.
Volgens de routeplanner ligt Zwolle 75 km van Lattrop, dus dat is te doen met de fiets, net tegen 8 uur ben ik weggereden, en gaf mezelf er 2 uur voor om in Zwolle te komen, nou dit lukte aardig, een paar minuten na 10 uur was ik op de plek van bestemming, waar al veel velomobielen stonden.
Eerst ff aanmelden en betalen en dan aan de koffie en sterke verhalen, veel bekende gezichten, maar ook veel onbekende gezichten. Leuk is het om nieuwtjes uit te wisselen en te horen wat andere allemaal doen en de plannen die ze hebben voor 2013.

Om 11 uur was het verzamelen, en de vrijwillige verkeersregelaars van Toerclub Swolland (mannen bedankt voor jullie inzet) stond ik mooi geparkeerd  bij de snelle groep, dus kon ik mooi op tijd weg, de voorrijders hielden een leuk strak tempo aan, zodat we niet bevroren in de fiets van het niks doen. :-))
Bijkomend voordeel was dat we elke keer als eerste bij het uitdeelpunt stonden van de koffie en gebak :-))

Bij tegenwind bleef de kruissnelheid gewoon gehandhaafd, een velomobiel waardig.
Er stond de hele dag al een straffe zuidenwind, die je wel merkte in het open landschap tussen Zwolle, Hasselt Zwartsluis, Genemuiden en Zwolle. Tegen 3 uur waren we weer terug in Zwolle alwaar we snel bedient werden met de soep en oliebollen.
Na de nodige gesprekken met deze en gene afscheid genomen en kwart over 4 weer in de fiets om naar huis te rijden. Ondertussen kon ik wel merken dat dit meer dan 20km was dus ik begon het goed te merken in de spieren en knieën, vooral de laatste 25km waren zwaarder dan ik zou verwachten, ook de Kuiperberg zat in dit stuk, dus dan moet er extra getrapt worden, maar goed om half 7 was ik thuis en ben eerst in bad gekropen, heerlijk zo’n warm bad, lekker bijkomen na een dikke 200km.
De vermoeidheid had me meer te pakken dan ik had verwacht.
Maar goed, een leuke tocht, die goed georganiseerd was en voor 2013 voor herhaling vatbaar.
Degene die het volgend jaar doet kan weer meer mensen verwachten, dus dit wordt steeds lastiger vanwege de toeloop.
Alvast succes aan degene die de uitdaging op zich neemt.
Saluut

2 gedachten over “Oliebollentocht 2012 Zwolle”

Plaats een reactie