Up-date sleutelbeen.

Vandaag, 6 maanden na dato, weer voor controle geweest in het ziekenhuis. het wordt haast al een gewoonte.
Het probleem zit niet meer in het sleutelbeen, dat groeit en met 6 tot 9 maanden mag de plaat eruit als het bot in dit tempo doorgroeit, door de meervoudige breuk en losse fragmenten duurt het allemaal wat langer. O, ja de leeftijd doet ook nog een duit in het zakje.

Het probleem zit nu echt in het gewricht, het kapsel en banden zijn door de lange stilstand gekrompen en moeten met veel oefenen en geduld weer soepel worden. Dit noemen ze ook wel een Frosen Shoulder. Dit kan nog wel 1 jaar duren werd me verteld.
Oke, niet leuk, maar ik kan alweer een heleboel dingen met de rechterarm, alleen verticaal omhoog lukt niet, en bevoordeeld met rechts een denkbeeldige BH bandje op mijn rug losmaken, niet dat ik die dingen draag, maar het geeft wel aan dat er duidelijke beperkingen zijn in de beweeglijkheid van het schoudergewricht :-)).
Ik kan wel kracht zetten en een volle kruiwagen met gekloofd eikenhout, tegen een loopplank op is ook geen probleem.

Dus al met al, gaat het de goede kant op, maar het gaat erg langzaam, elke week merk ik wel verschillen, dat ik eens weer wat meer kan, bijvoorbeeld, de beurs rechts achter uit je broekzak pakken, of je mobiel.

Voor de rest, wachten op het voorjaar, de functie hebben ze me niet toebedeeld, jammer maar het is niet anders, we krijgen 700mtr tuingrond erbij, dus genoeg te doen. 18 zonnepanelen op het dak en nog een nieuwe CV ketel moet er komen. en van de zomer 1400km fietsen in Engeland. ook wel een uitdaging.
Volgende week bij mooi weer rondje Texel, eerst met de fiets erheen, en daarna weer terug met dezelfde fiets, wordt ongeveer 450km, een leuke training.
Vanavond na  het eten voor het eerst dit jaar een trainingsrondje gereden, 82.5km, net binnen de 2 uur, gemiddelde stond op 41,4km. vond het niet slecht met deze temperaturen en zonder racekap.
Had bij Oldenzaal en Ootmarsum de twee grootste bulten in de route opgenomen, en tussen Oldenzaal en Hengelo ligt een nieuw fietspad, tjonge wat rijdt dat daar lekker, kruissnelheid stond op 55km, had het niet eens in de gaten dat het zo hard ging.
Saluut.

3 gedachten over “Up-date sleutelbeen.”

 1. Dat fietspad is geweldig he. Ik haal die snelheden met de Mango Sport ook (nog?) niet. Wat ik me afvraag, ik moet heel vaak voordat op snelheid ben alweer inhouden voor de volgende bocht. Ligt misschien aan het traject, maar ik zie weinig plekken in Twente waar ik lang genoeg rechtuit kan om de top te halen…jij wel.
  Succes met je sleutelbeen en gewoon een BH omdoen om te oefenen, ik zie het filmpje wel op YouTube ­čÖé

  Beantwoorden
 2. Tja, ik zie genoeg stukken weg hier in de buurt waar je lekker lang kunt hard rijden.
  Tussen Oldenzaal/ Hengelo, het nieuwe fietspad, en dan van Beuningen naar Weerselo, en dan op naar Tubbergen, Langeveen kun je zo doorstomen naar Hardenberg, en dan via Duitsland weer terug naar Ootmarsum. Is ongeveer 100 km, vorig jaar in 2uur 20 gereden, en dan lekker nagenieten met een bak patat en broodje hamburger speciaal bij de plaatselijke patatboer in Lattrop.
  Geweldig man. :-))

  Beantwoorden

Plaats een reactie