Bootreis en tocht naar Londen

Om in Engeland te komen moet je over het water of eronder door.:-)
Wij gaan met de nachtboot vanaf Hoek van Holand. Bij de douane geven ze al aan dat we niet de eerste vreemde karretje zijn. Er blijken nog drie velomobielen aan boord te zijn. Bij de slagboom worden we gewaarschuwd voor het rijgedrag van de Britse automobilist. Notabene door een Brit. Hij zegt, wantrouw ze allemaal als je geen ongeluken wilt, tijdens het fietsen en pauseren zijn we meerdere keren hiervoor gewaarschuwd. Tjonge denk je dan, maar later zijn de ervaringen dat dit klopt.

Op de nachtboot ontmoeten we meerdere fietsers, zowel uit Nederland als uit andere landen. We praten wat en gaan op tijd naar bed, want om half 6 Engelse tijd gaat de wekker en om half 7 moeten we ontschepen. Als we buiten staan gaan Gert en ik via een track op weg naar Londen, deze hebben we gekregen van R. Lammerts. We doen rustig aan we hebben de hele dag de tijd, al snel worden we voor de eerste keer gesneden, wat een aso, dit zal vaker gebeuren, daarom gaan we midden op de rijstrook rijden, zodat ze geen ruimte hebben om te passeren als er tegenliggers aankomen. Bij een pompstation, weer dezelfde waarschuwing. We fietsen rustig verder en nemen de tijd om te wennen aan het links rijden, bij een tweede rustpunt hoeven we nog maar dertig kilometer, dus we zijn er bijna.

Om 12 uur zijn we op de camping en gaan we tent opzetten en dergelijke. Ook kijken of we al bekenden zien, nee nog niet, maar gedurende de dag komen er steeds meer fietsers erbij en wordt het al aardig gezellig. De velomobielrijders die later komen komen bij ons staan want dat geeft herkenning.
We hebben geen kookspullen bij ons dus dat wordt zoiets van “vindt een restaurant’
Dat wordt een Engelse pub, waar je kunt drinken en eten;-) wij doen beide want morgen is onze registratiedag/rustdag.

Het is al bijna donker als we gaan en doordat het drie kilometer lopen is, zijn we laat terug. Maar we hebben geen haast. Het is een echte Engelse camping incl. gillende meiden, want dat gaat de hele nacht door, op de boot slecht geslapen, hier is het niet anders. Dus dat zijn 2 nachten zonder normale slaap-:)
Zo, dit eerst, rest later.
Saluut.

1 gedachte over “Bootreis en tocht naar Londen”

  1. Grappig. Lang geleden schreef Kees v. M. op de ligfietslijst dat Britten de kunst van het ruimte geven aan fietsers als geen ander verstaan. Hij heeft wel jaren ervaring in het rijden aldaar (hij woonde daar).

    Maar als ik kijk naar de talloze filmpjes van CyclingMikey, CycleGaz en heel wat meer van die youtubebloggers, dan denk ik niet dat ik zo gecharmeerd ben van het rijgedrag van de Britten. Volgens mij is de horkerigheid hier in Nederland toch heel wat minder ondanks af en toe toch een toeterende auto achter je als je de rijbaan neemt met 45+ km/h

    Beantwoorden

Plaats een reactie