Resume LEL

Tijdens de registratie.

Een korte terugblik:
* LEL uitgefietst: Nee, LEL is LBL geworden voor mij
* Totaal gefietst: 1200 km in Engeland.
* Heb zwaar respect voor degene die LEL uitgefietst hebben met een velomobiel.
* Problemen: Ja, maag, darmen en een te groot klein verzet.
* Kleinste verzet was 32/32t, beter was 28/32t geweest, als ik het nu zou doen, dan zou ik voor 28/36/42t monteren, nu had ik 32/42/57t.
* De 57t heb je eigenlijk niet nodig, als het omlaag gaat kun je met 42t tot 50 km meetrappen en daarna lekker uitrusten, de Quest rolt toch wel omlaag.
* De heuvels in Engeland zijn niet hoog maar wel kort en steil, dit maakte het wel erg lastig.
* Is LEL zwaarder dan PBP, Jazeker, LEL is langer, slechter wegdek, slechter weer en stijging percentag is vaak boven de 10%.
* Ga ik in 2017 weer naar Engeland.  ??????????????
* Heb verschillende verslagen gelezen, waarbij mensen op de terugweg om de Howardian Hills heen zijn gereden. Dit werd omschreven als een heel vervelend stuk.
* Baal ik, ja en nee, deze tocht heeft verschillende gezichten voor me gehad.
* Aan de ene kant de teleurstelling van het niet uirrijden, maar aan de andere kant zijn er ook de positieve dingen die ik meegemaakt heb, daarnaast is 1200 km een redelijke afstand. :-))
Saluut.

6 gedachten over “Resume LEL”

 1. Ik vind het zo opvallend om te zien dat jij een volledig andere rit gereden hebt. Ik weet dat je een sterkere rijder bent dan ik. Dat was goed zichtbaar in het eerste stuk. Je ging veel harder.
  We heb ik 30/32 ipv jouw 32/32. 28/32 is misschien nog beter.
  Ik vond het de LEL (98h) een stuk makkelijker dan PBP (82h). Er is veel minder tijdsdruk en het eten/slapen was over het algemeen goed geregeld.

  Beantwoorden
 2. Beste Peter,

  Ik heb op mijn open ligger (Fujin SL2) voor 22/32/44 tanden en achter als grootste tandwiel 25 tanden. Met dit mountainbike crankstel heb ik de Col de Joux Plane (in 2011) prima kunnen beklimmen, maar ik heb het kleinste verzet wel nodig gehad. Dus die 28/32 van jou lijkt mij een verstandige keuze.

  Beantwoorden
 3. Hello Peter.

  I'm sorry you had to abandon so close to finish. I had the same gears as you in my Quest XS, I thought the gearing was good. Maybe it is because I'm used to the hills in the UK?

  I finished LEL in 75hr 51min and I would like to ride PBP in 2015, so I am interested that you found LEL harder!

  Regards

  Ian Perry

  Beantwoorden
 4. Hallo Peter,

  Ik rijd Strada in Noorwegen, en heb een paar 13% stukken in mijn woon-werk route, ik heb een standaard 53/42/30 voor, en een 10 speed casette 12/36 achter. Daarmee kan ik op deze ook korte steile hellingen ook goed uit de voeten, en op de meer vlakkere stukken is 53×12 ook zwaar genoeg om nog mooie snelheden te halen.

  Groeten, Adri.

  Beantwoorden

Plaats een reactie