Fietsen in Noord Holland

Uitzicht als je boven op de dijk staat bij Petten

Vorig jaar zijn we wezen fietsen in Twente met vrienden via “Vrienden van de fiets”, Dit jaar was de keuze, Noord Holland.
De bedoeling is om 3 dagen hiervoor te nemen, maar een verkeerde planning zorgde ervoor dat het 2 dagen werd. Nou ja, ook goed.
Afgesproken dat we in Noord Scharwoude zouden beginnen en dat we om 12 uur elkaar treffen, zo gezegd zo gedaan. Onderweg naar Noord Holland regende het flink, maar wat nu valt, valt niet als je straks fietst, en dat kwam ook zo uit.:-))
Ben en Baukje zijn mooi op tijd, en na een hartelijke begroeting gaan we fietsen, bedoeling/reisdoel is uiteindelijk een overnachting in het dorpje Sint Maarten, maar voordat we daar zijn moet er gefietst worden.
Grytsje op de ligfiets, ik op de oude weduwe van mijn dochter, en Ben en Baukje op hun normale fiets.

Molen nog in restoratie.

We gaan eerst naar Bergen aan Zee, en zonder navigatie gaat dit op de ouderwetse manier, waardoor we wat extra kilometers maken, maar goed, als je maar lol hebt. Het blijft de hele middag lekker droog, tenminste waar wij zijn en dat is het belangrijkste. Na Bergen aan Zee gaan we ter hoogte van Schoorl lekker koffie en appelgebak in een strandpaviljoen eten. We genieten van de zon achter het glas en komen ff bij. Ja die duinen kunnen lastig zijn met een oude weduwe waarvan de ketting overslaat.:-0))

Na de break gaan we verder naar het noorden en via groet verlaten we het duingebied om langzaam via weggetjes naar Sint Maarten te rijden. We genieten van elkaar en de omgeving en gaan in Sint Maarten eerst op zoek naar het adres van “vrienden van de fiets”, en daarna naar een restaurant. Dat wordt Schagen, hier eten we vlak bij de kerk in het centrum en gaan weer, natuurlijk op de fiets terug.

Oude watervijsel

Na een goede nachtrust, is het pruimen plukken, boom zit vol en de eigenaar vond het niet erg. eten en hup weer op de fietst, de route is weer terug naar Noord Scharwoude, maar eerst naar Petten langs de dijk naar Groet en zo verder. Uiteraard weer koffie, appelgebak en slagroom en lekker genieten van elkaar, omgeving en de zee. Ook het weer is uitstekend, zonnetje erbij, lekker temperatuurtje en veel fietsers op de paden.
In Warmerhuizen duiken we nog ff de kringloopwinkel en scoren nog enkele boeken voor een habbekrats.

Via allerlei kleine plaatsjes met namen die ik nog niet eerder gezien heb, Langedijk, Broek op Langedijk, en zo komen we van lieverlee weer in de buurt van Noord Scharwoude.
We hebben geen mechanische problemen gehad en tegen het eind van de middag zit het er alweer op.
We hebben mooi weer gehad, lekker kunnen bijkletsen, en genoten van Noord Holland.
We spreken af om volgend jaar het weer te doen, maar dan in Duitsland. Wij mogen het organiseren.
Saluut.

Plaats een reactie