Pino Tandem.

Zo ziet hij eruit.

Het is al weer een paar jaar geleden dat we een testritje gereden hebben met een Pina tandem van Haze. Ik geloof 2010.
Van de zomer al eens tegen elkaar gezegd dat de Pino eigenlijk nog steeds een fiets is (voor ons) waar we gezamenlijk veel plezier aan kunnen beleven. Als we fietsen dan is het altijd lastig om steeds bij elkaar te blijven omdat onze rijstijlen heel verschillend zijn en mijn conditie en die van Grytsje mijn vrouw nou ook niet bepaald gelijk zijn :-))

Na eerst wat rondgekeken te hebben een oproep geplaatst op Ligfiets.net, dat we een gebruikte Pino zoeken. Al snel kregen we een paar tips en zowaar 1 week daarna komt er eentje te koop.
Na wat heen en weer contact, en een testritje waren we een gebruikte Pino rijker.
Bij het bekijken bleek dat de verkoper ook een Quest te hebben, het is Sjoerd van Beuzekom, die meerdere ligfietsen in zijn garage heeft staan. Omdat de Pino nou eenmaal langer is als een gewone fiets, kan hij niet op de fietsendrager, nou ja, dan maar liggend achter in de auto.

Waarom een Pino en niet een ligfietstandem, nou we vinden de Pino wel compact. En de voorste ligt en de tweede zit, waarbij je allebei vooruit kijkt en vrij uitzicht hebt. Anders zit de achterste altijd tegen de rug van de voorste te kijken. Daarnaast zit je met de hoofden vlak bij elkaar, dus heb je ook veel contact met elkaar.

Gelijk het eerste weekend de Pino uit proberen en we zijn sterk tevreden met deze aanschaf, het afgelopen weekend een paar dagen in Bielefeld Duitsland geweest, en we hebben de Pino mee maar door de vele buien zijn we niet echt aan het fietsen toegekomen. Jammer, maar het weekend was wel erg leuk daar.

Heb Grytsje al voorgesteld om samen op de Pino volgend jaar de Elfstedentocht te rijden, nou daar moet ze echt  ff over nadenken, maar Tirza mijn dochter wil wel invallen zei ze :-))
Dus als je volgend jaar een Pino langs ziet rijden, dan weet je wie het zijn.
Saluut.

Plaats een reactie