Brevet Zwolle, totaal 360km.

ff de boel rechtzetten.

 Het seizoen is weer begonnen en meestal is het brevet van Zwolle het eerst aan de beurt. Het is een 200km brevet maar door heen en terug te fietsen, werd het 360km in totaal.
Vorig jaar ook dit brevet gefietst, dus het is allemaal wat bekender, wat de route betreft, vorig jaar waren er 20 deelnemers en dit jaar 45 stuks dus dat is een aanmerkelijk verschil kun je wel zeggen. Er waren ook redelijk wat driewielers onder de fietsers, als ik ze goed geteld heb een stuk of 8.

Gerrit Schotman heeft alles goed onder controle en alles verliep vlekkeloos, zo door de jaren leer je al aardig wat fietsers kennen, altijd wel grappig, degene die ik niet verwacht had was Tom Hosper, nog maar 3 weken aan het fietsen na 5 maanden stilstand, en dan gelijk maar een brevet, Tom, PETJE af hoor, knap gedaan gezien de omstandigheden.

De verwachtingen waren redelijk positief, en het weer zag er redelijk goed uit, maar toch waren de meeste fietsers aardig dik gekleed en ingepakt. Verstandige keuze. Na wat praten om 9 uur los en in een redelijke sliert Zwolle uit. Gelijk op een dijkje een vroege vogel (vrouw) die haar hond ongelijnd uit laat en de hond springt vrolijk rond en BENG tegen mijn Quest aan, rechtsvoor, gelijk de berm in en stoppen, want het is een redelijk formaat hond. De hond ervan door, en voor ik het goed en wel in de gaten heb zijn ondanks mijn roepen en aanwijzingen vrouw en hond vertrokken en niet meer te zien. Gelukkig geen schade, maar wel de frustratie dat die rothond ongelijnd rondloopt en dat ze dan weglopen als het mis gaat.
De volgende keer rijdt ik er gewoon overheen, dan moeten ze wel bij je komen. :-))

De groep is doorgereden en ik ga er maar achteraan, als ik bij de voorste ben, rijden bijna alle velomobielen vooraan en langzaam aan ontstaat er zoals gewoonlijk een splitsing. Achteraf is het stuk naar Zwolle toe te snel gegaan, want ik bemerkte al snel dat mijn hartslag hoger was dan normaal, en het gevoel van die remparachute bleek de voorbode te zijn van een verkoudheid, waar ik nu ook knap last van heb. Al met al waren mijn benen gewoon niet best. Maar ik wou ook niet loslaten, dus erbij blijven. Bij de beklimmingen van de bergen, nou ja bergen, die er zijn op de veluwe, ging Dirk Drost er wel heel snel vandoor, snapte er eerst niks van, tjonge leek wel of ik stilstond. Later bedacht ik me dat hij ovale tandwielen heeft gemonteerd afgelopen winter, tja dan valt het kwartje, je leest er wel meer over dat dat 2 tot 3 km snelheid verschil maakt. Maar eens ff kijken of dat ook wat voor mij is.
Hier zijn ook van de Nederlandse bergen, en in de langere brevetten zitten ook Duitse bergen. En die zijn wat hoger.

Tijdens een afdaling van 10% gaat mijn ketting voor eraf, stom, verkeerd geschakeld, tijdens het rijden in het rustige stuk met een hand de ketting terug gelegd. Wel je hand vol smeer, maar je hoeft niet te stoppen en te prutsen. Snel daarna de eerste controle en koffie. Daarna het rustige stuk naar het oosten van Overijssel alwaar de controle in Vasse is, maar eerst bij Borne een lekke band, Dirk Drost reed nog bij me, en ik wou hem uitnodigen om mee naar huis te rijden in Lattrop voor warm eten, want ik woon nu 5km van de route, maar hij reed door, jammer Dirk, anders had je warm eten gehad.

Tom en Gerrit ready for take off.

Na het eten thuis naar Vasse gereden, alwaar Tom en Gerrit ook net wegreden, ik hoefde alleen een stempel en daarna een half uurtje met Gerrit en Tom opgereden naar Lageveen en zo. Had vlak voor Ootmarsum een dip gehad en na het warm eten wou ik eerst een beetje herstellen, wat achter Gerrit altijd goed lukt. :-)) Nadat we bijgepraat hebben, in eigen tempo doorgereden, waarna opeens een dikke hagelbui over ons heen trekt en langzaam overgaat in regen, dit duurt tot in Hellendoorn. Als ik daar ben, eerst een warme bak koffie, tjonge wat een bui en koud man, ik verlangde naar de 20 gr van afgelopen donderdag.

Gerrit en Tom laten niet lang op zich wachten, en na de controle gaan we verder, ieder in zijn eigen tempo, en ondanks het feit dat ik de tocht vorig jaar ook reed, rij ik weer verkeerd, beetje dom.
Ach, je let soms niet op.
Het laatste stuk lekker in eigen tempo gereden en om kwart voor 5 terug in Zwolle waar de soep warm klaar staat, ff een half uurtje zitten en napraten, en dan weer naar huis. kwart over 7 terug met 360km op de teller.
Al met al, een leuke tocht, heel gevarieerd, wat landschap en hoogte betreft. Toch wel koud en nat achteraf en als ik naar de gegevens kijk van vorig jaar wat tijd en afstand betreft is het bijna hetzelfde, 360km met een gemiddelde rijsnelheid van 35km per uur. 12 uur en 45 min van huis geweest. En nu, een zere kont, dikke benen, en vet verkouden.
Maar dat gaat wel over.
Saluut.

5 gedachten over “Brevet Zwolle, totaal 360km.”

  1. Jammer dat ik die warme hap gemist heb :(, zal me niet weer gebeuren! Wel respect voor de wielrenners met die koude, moet er niet aan denken. Onder de kap was het in T-shirt en hemt nog goed te doen, geen spijt dus te zijn vertrokken met kap!

    Smaakt trouwens wel weer naar meer die langere tochten. 9 april op circuit Zandvoort 5 uurtjes aaneen fietsen, en wellicht de 400 km in Zwolle nog.

    Groet,

    Dirk

    Beantwoorden

Plaats een reactie