Vers van de bakker, krakend Vers.

Zo heb je er een, zo heb je er twee.

Vandaag bij Velomobiel geweest om mijn 5de Quest op te halen. Ja je leest het goed. en voor de verandering een blauwe. Beetje standaard, ja, de kleur wel, de rest niet :-))

Het ging allemaal wat snel, een paar weken geleden op een zondagmorgen was Grytsje al eerder op haar ligfiets (tweewieler) op pad gegaan naar de kerkdienst in Nordhorn, het had de zaterdag gesneeuwd en je had dezelfde situatie als met de oliebollentocht in Nijmegen.

Spekglad en bevroren sneeuwrichels. Al snel had ik haar ingehaald, want ze durfde niet echt te fietsen met de tweewieler, en wat doe je dan als bezorgde man, je raadt het al, je staat mannelijk je mooie driewieler af. (slijmbal denken jullie nu:-))

Manmoedig ga ik fietsen op een tweewieler ligfiets, je raadt het al, op mijn kont natuurlijk, maar je moet er wat voor over hebben.
Grytsje reed trots rond, en vond het heel stabiel en makkelijk fietsen, tjonge dit wil ik wel vaker doen, zegt ze.
Al 20 jaar geef ik het voorbeeld, en nu valt het kwartje ;-)), maar goed, elke zaterdag erna, ik mijn fiets  op haar maten zetten en dan ging ze weer een rondje, hier in de buurt rijden.
Afgelopen zaterdag, Theo aan de bel en terloops gevraagd naar de levertijd, O, ik heb een blauwe Carbon staan, net uit de fabriek. Oke, zeg ik dat is wel de goede kleur in ieder geval.

Kort gezegd, dinsdag besteld en vandaag de Quest opgehaald in Dronten.
Waarom een Quest, Ik gebruik hem voor woon werk, voor brevetten en ultra lange tochten.
Hij is snel, je kunt er veel in kwijt, hij is breed en hoog genoeg en comfortabel.
Ik vind het een goede mix van bovenstaande aandachtspunten.

Ik heb hem nog niet gewogen, maar wat ik voelde met het in de aanhanger zetten is dat hij lichter is dan die ik nu heb, achterbrug is van carbon, voorframe is steviger/stijver, en de body heeft de laatste aanpassingen wat ribben betreft. Dus ook minder beweging. Ik heb er nog niet in gereden, maar dat komt van het weekend wel.
Daarnaast is hij nu ook gespoten in autolak en dat zit er toch strakker uit.

Al met al, blij met de aankoop, en we kunnen nu gezamelijk velomobielen, Als Grytsje hem aanhoudt na een paar maanden dan gaan we hem opknappen (body) en spuiten in een kleur die bij haar past:-)).
Saluut.

23 gedachten over “Vers van de bakker, krakend Vers.”

 1. Ik probeer mijn vrouw ook al tijden mijn XS in te praten, dan heb ik ook een reden om een DF te gaan testen 😉

  Peter, gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst en dat jullie samen maar veel veilige ritten mogen gaan maken.

  Beantwoorden
 2. Ongelofelijk dat Grytsje zo in eens om is voor een velomobiel. Nou ja, hou zo zo. Niet dwingen.
  Marloes had ook ineens de voordelen ontdekt van overdekt ligfietsen. Alleen koos ze daar daar de 2e hans Mango voor die ik juist op het oog had….zat ik nog met mijn Alleweder die ik voor haar bedoeld had….

  Beantwoorden
 3. Overigens vind ik het jammer dat ze bij VM.nl zo weinig te koop lopen met de de ingrijpende verbeteringen die ze toepassen in de Quest. Insiders weten het wel, maar de overige markt niet of nauwelijks. Gemiste kans.

  Het wordt volgens mij weer eens tijd voor een vergelijkingstest oude Quest – nieuwe Quest. Want ik denk dat je wel kunt spreken van significante veranderingen inmiddels. Met indrukken en cijfertjes erbij.
  Alleen al het feit dat je nu de fiets in elke RAL kleur gespoten kunt krijgen ipv gebruik van gelcoat. Dat is optisch niet alleen een verbetering, maar ook simpeler te herstellen bij schade.

  Beantwoorden
 4. Tja, ze zijn zoals ze zijn, Het spuitwerk is wel mooi, want het oog wil ook wat, maar daar let ik nooit zo op:-)) zeker niet na een paar jaar. Nu wel uiteraard. Maar de verbeteringen die makkelijker fietsen mogelijk maken, dat is belangrijker.

  Beantwoorden

Plaats een reactie