Epiloog HCH 2015.

Na 1200 km is het lekker als je vervoert wordt.

Het is al weer 2 weken terug dat ik de tocht gereden heb, en over 3 weken rijdt ik om deze tijd Parijs Brest Parijs, waar blijft het en waar houd het op.
Waarom schrijf ik een “Epiloog”, nou eigenlijk vooral voor mezelf, zodat ik later kan terug zien wat de gegevens waren.
Totaal aan km is 1212 km, en totaal tijd 84.15 uur. Dit geeft een overall gemiddelde van 14.42 km.
Hiervan hebben we 44 uur en 15 min gefietst, dit geeft weer een gemiddelde van 27 km wat weer hoog is.
Uiteraard komt dit doordat we 3 keer geslapen hebben. 1 keer 5.5 uur en 2 keer ongeveer 7 uur. Wat een luxe.

Best wel grappig dat ik PBP moet rijden binnen 84 uur straks, het is bijna dezelfde afstand, dus ik kan het er van nemen.

Ben blij dat Tom toch is gaan fietsen, man bedankt hoor, weet niet wat ik gedaan zou hebben.
Ook dat ik gereedschap meegenomen heb, pakte goed uit. Dit was de eerste keer, normaal heb ik eigenlijk niks bij me. Is de tocht goed te rijden met een Velomobiel, ja, alleen het stuk in Parijs, dat is niet echt Velomobiel vriendelijk.

Is de tocht zwaarder dan PBP, denk het niet, hij heeft minder hoogte meters, maar de heuvels zijn steiler en gemener. vooral dag 3 stak ik kroon met de route vlak voor Reims, door het champagne gebied, wel mooi om door te rijden, maar met erg steile stukken. Het ene heft het andere op.
PBP heeft meer rollende heuvels die niet zo steil zijn, en je hoeft maar 1 keer naar 300 plus hoogte met een lange aanloop.

Hotels waren goed, alleen het formule 1 hotel was in mijn ogen een ramp. De organisatie is erg druk met zo’n groep fietsers. Ik denk dat het voor hun net zo zwaar, zo niet zwaarder is als voor de fietser.
Iedereen heeft wel iets apart, en je moet als organisatie maar overal een oplossing voor bedenken, want die fietsers willen alleen maar fietsen. :-))

Een pluim voor Jan en Henry, Jan heeft zelfs de eerste nacht de wacht gehouden bij de fietsen die buiten stonden. Een tip is om de controleposten en rustpunten in de route te verwerken die aangeboden wordt als track, zodat je op de GPS ziet waar het punt is, vooral als je als eerste doorkomt, is het erg opletten als je alleen een naam van het restaurant hebt, rijdt je in het midden van de groep, dan zie je fietsen staan en stop je, lekker makkelijk.

Zal ik hem nog een keer rijden, tja dat is altijd lastig, het thuisfront is in ieder geval erg te spreken dat er van hotel naar hotel gereden werd, zodat je slaapt als het donker is, normaal fiets ik altijd door, en neem pas een rust/slaap pauze na 600 km of zo. Maar dit is toch wel bevallen.

Wat ik wel altijd jammer vind is dat je weinig contact hebt met de rest van de fietsers, maar om deze tochten op de racefiets te gaan doen, nee, geen haar op mijn hoofd die daar aan denk, maar goed, die heb ik ook al niet zoveel meer. :-)).
Saluut.

Plaats een reactie