Weer thuis.

Nog wat rust nemen.
Hallo, na een dagje rust thuis en bezoek aan huisarts en fysio, weer wat opgeknapt en de data bekeken van de fietscomputer.
Donderdag morgen reed ik precies 72 uur na de start over de finish, :-))
Na een poging om  te slapen in de tent, wat niet lukte vanwege de regen ben ik naar huis gereden waar ik tegen het donker aankwam.
Onderweg een paar keer een power napje gedaan.
Totale afstand volgens mijn teller 1263 km, wat een groot verschil is met  datgene wat de organisatie opgeeft.
Heb 48.33 uur gefietst en de rest van de tijd andere dingen gedaan. max. snelheid is 99.45 km, en mijn gereden gemiddelde is 26.02 km.
Vind dit soort data altijd makkelijk om later te vergelijken.
In 2007 heb ik totaal 76 uur bezig geweest met 52 uur fietsen, dus daar zit dan de winst in dit geval.
Terugkijkend, heb ik ZWAAR bewondering voor degene die het op een racefiets doen.
Wat zeg nou zelf, eigenlijk is dat een martelwerktuig vergeleken met een ligfiets, dan zijn wij de watjes, en de racefietsers de bikkels.
Wat zou ik de volgende keer anders doen.
Dag voor de start aan reizen, vlak voor Parijs overnachten in een hotel, camping is zwaar rumoerig, dan in de ochtend fietscontrole, en dan in de namiddag starten, dan kom je overdag aan, in het donker is er niks aan om binnen te komen. Erg ongezellig.
En op de terugweg alerter op de rustpauze zijn, want daar is nog veel winst te boeken, want als je op de heenweg 31 uur kwijt bent, en dan voor de terugweg, die in mijn beleving makkelijker is, 10 uur langer bezig bent, dan is een 60+ tijd mogelijk.
Iedereen die fietsend terug gekomen is, gefeliciteerd. Of het nu wel of niet binnen de tijd is.
Van de week zal ik op mijn blogspot, per dag een verslag schrijven.
Saluut

.

4 gedachten over “Weer thuis.”

  1. Hallo Wim, ik ben nu twee keer gestart om 5 uur s 'morgens, is lekker rustig, nadeel is dat je onderweg de hele meute moet inhalen, dus druk op de controle's.
    Als je in de namiddag start, dan heb je de meute achter je, maar mis je meer de gezelligheid van spontane ontmoetingen onderweg. Zo heeft elk voordeel zijn nadeel.

    Beantwoorden
  2. Rob, je eet heel veel, elke controle post een warme maaltijd, in dit geval 15 keer, tussen de posten nog de nodige energie repen, min. 2 en andere dingen zoals snelle Jelle en snoep. Of je steekt aan bij een kraampje aan de weg met koffie en broodjes. Op 3/4 van de rit eet ik niks meer uit de fiets. Alles staat je tegen, alleen wat je lekker lijkt eet ik dan nog, de meest aparte variaties. Als je het maar lekker vindt, want wat je tegenstaat, komt er toch weer uit. Gelukkig is je vetverbranding na de eerste dag goed op gang, hierdoor hoef je ook minder te eten, als de eerste uren.

    Beantwoorden

Plaats een reactie