Een Quest vol ………

WATER, afgelopen donderdagmiddag waarschuwde al een paar collega’s dat het tegen half 5 wel eens hard kon gaan regenen, nou dat kwam aardig uit. Tegen half 5 zag de lucht al aardig zwart en uit voorzorg maar de Quist snel onder dak gezet, zodat hij niet vol zou regenen. Er stond al een collega klaar om met de fiets weg te rijden. Ik weer snel naar binnen om nog wat af te maken.

Op weg naar de kleedkamer hoorde ik al iemand zeggen dat het parkeerterrein al bijna blank stond, bij aankomst in het fietsenstalling stond de collega er nog, hij had naar huis gebeld met het verzoek om hem op te halen. Ik doe het windscherm eraf en deksel erop en ga op huis aan.
Verschillende grote plassen kan ik ontwijken en bij de derde straat die ik inrij staat de hele rechterkant dusdanig blank dat ik helemaal links moet rijden, om er omheen te kunnen rijden, tjonge wat kan er in een kleine tijd veel water vallen.

Als ik bij de spoortunnel kom, besluit ik om het fietspad te nemen omdat dat veel hoger ligt als de rijbaan die ik normaal neem, en ik schat in dat de rijbaan wel eens last kan hebben van teveel regenwater. Maar wat blijkt, de rijbaan is goed te doen, maar het fietspad staat helemaal blank, dit omdat het riool leeg loopt van de hoger gelegen woonwijk. Voor ik het in de gaten heb zit ik letterlijk in het water.

Ik besluit om door te rijden want de boel is toch al nat. Na een paar meter kom ik er weer uit en het water gutst de Quest weer uit. Ondertussen regent het pijpenstelen en omdat Oldenzaal niet helemaal vlak is stromen er aardige beekjes naar lagere gedeeltes, verderop is de doorgaande straat afgesloten want ook daar komt het water omhoog uit het riool, dus omrijden door de wijk die hoger ligt.

Na wat smalle straatjes kom ik de wijk weer uit en kan verder de normale route rijden, met die opmerking dat het water nog steeds met bakken omlaag komt, ik fiets nu vals plat omhoog dus de stroompjes worden steeds kleiner, als ik Oldenzaal uitrij naar Denekamp is het weer afdalen maar opeens ben ik de bui uit en is het bijna droog, snel doe ik het deksel naar binnen en het windscherm er weer op. Nu kan ik zien wat er zich in de fiets bevind en dat zijn aardig wat takjes en bladeren. ook ruik ik het riool.

Dus vanmorgen de fiets maar eens uitgesopt en schoongemaakt, ik had bij thuiskomst alles uit de fiets gehaald, alleen de reserve buitenband niet, nou daar stond het water dus nog in. De ketting en rol onder de stoel ff goed gesmeerd zodat de boel niet gaat roesten, ik denk dat er wel 10 cm water in de fiets gestaan heeft. Had dit nog niet eerder meegemaakt. Dus er maar een stukje tekst aan gewaagd.

Dit jaar geen lange tochten, dus weinig te melden, nog 2 weken en dan vakantie, wat fietsen met de vrouw en vakantie houden in Latropia ­čÖé Misschien van het najaar nog een 400 km vanuit Zwolle. Wel met belangstelling de DCT gevolgd die vorige week gereden is, en omdat je weet hoe die tocht is, kun je ook voorstellen waar ze zijn en wat de deelnemers nog voor de kiezen krijgen.

9 gedachten over “Een Quest vol ………”

 1. Mooi geschreven Peter.
  Afgelopen week precies het tegenovergestelde gehad. Toen waren ze eindelijk de berm met groot materieel aan het maaien. Nog nooit zo'n droge stoffige douche gekregen:)

  Beantwoorden
 2. Ik heb het laatst ook gehad toen ik door een heel diepe plas zat. Het ging een tijdje goed, tot de plas plots dieper werd. Het water golfde naar binnen door de voetengaten en de snelheid neemt heel snel af. Ik zat ook letterlijk in het water. Snel mijn tas met spullen op schoot gezet en rustig doorgepeddeld. Het duurt vervolgens nog erg lang voordat het water, er door de kleine gaatjes in de bodem weer is uitgelopen! Bij mij gelukkig geen rioolwater!

  Beantwoorden
 3. Rioolwater, oei… Daar zal ik voortaan voor oppassen. Is de geur er al uit?
  Ren├ę – deed ooit nog practicum in een rioolwaterzuiveringsinstallatie –

  Beantwoorden
 4. Als je fietspadduikboot zoveel water heeft gemaakt van binnen is het niet denkbeeldig dat je (voorwiel)lagers verzopen zijn. Beter die ook checken. Die rubber dopjes zitten er niet voor niks op. Malleur daarmee komt meestal maanden later boven water(!)

  We hebben je allemaal gemist bij post Zwolle met de DCT.

  Beantwoorden
 5. Als je fietspadduikboot zoveel water heeft gemaakt van binnen is het niet denkbeeldig dat je (voorwiel)lagers verzopen zijn. Beter die ook checken. Die rubber dopjes zitten er niet voor niks op. Malleur daarmee komt meestal maanden later boven water(!)

  We hebben je allemaal gemist bij post Zwolle met de DCT.

  Beantwoorden
 6. Heb je ook gemist bij post Zwolle met de DCT. Dus voor jou een relatief rustig jaar qua brevetten/lange tochten?

  Wellicht tref ik je in het najaar nog wel in Zwolle. Wil het rondje startpunten ook weer meepakken. Vond het wel een leuke rit afgelopen jaar.

  Goede vakantie alvast.

  groet,

  Beantwoorden

Plaats een reactie