Oproep “Welke teller is de beste”?

Ik rijd al jaren met een extra draadloze teller in de carbon Quest, voor cadans en hartslag, maar met wisselend succes. Regelmatig storing en een gedoe met de batterijtjes.

Ik ben op zoek naar een teller die snelheid, cadans en hartslag weergeeft. Heb er een paar gehad die draadloos zijn, maar dat geeft zoals bovenstaande vaak gedoe.
Het liefst vind ik een teller met cadans en snelheid via draadje en hartslag draadloos. Het signaal hoeft dan niet door carbon heen.

Nou kan ik weer een nieuwe kopen en proberen, maar ik kan ook vragen naar ervaringen van mede ligfietsers, dus vandaar deze oproep.

Wie gebruikt een goed werkend setje in een carbon velomobiel.
Ben benieuwd naar de reactie’s.

11 gedachten over “Oproep “Welke teller is de beste”?”

 1. Mijn Garmin Edge 800 doet het vrij beroerd in de carbon DF. Met racekap wordt het nog veel slechter. Een externe antenne is echter wel een prima oplossing voor dat probleem (zie mijn blog). Ik heb wel de indruk dat de Garmin nu een beetje lui is geworden en het op mijn racefiets ook niet meer altijd vlekkeloos doet, met name in de bergen (langs rotswanden) en onder bomen.
  Misschien zijn de nieuwere Garmins wat beter?
  Een groot voordeel boven een simpele fietscomputer is dat je een van tevoren gemaakte track kunt rijden. Geen gedoe meer met kaarten of routebeschrijvingen onderweg. En achteraf weet je precies waar je gereden hebt en kun je met Strava ook hele leuke dingen doen.
  Garmin of simpel tellertje, voor mij is de keus heel eenvoudig.

  Beantwoorden
 2. Dat is een mooie combinatie: bestaat vrees ik niet. Bedraad met snelheid en cadans is goed mogelijk, maar zodra je ook hartslag wilt wordt alles ineens draadloos.

  Ik sluit me denk ik aan bij de Garmin-fanclub. Ik heb zelf de Edge 1000, omdat ik ook een vermogensmeter heb. Persoonlijk vind ik de Oregon serie prettiger te bedienen met betere begeleiding bij het rijden op kaart. Helaas kan de Orgeon wel hartslag en cadans maar geen vermogen registreren.

  Je krijgt er dan een kaart bij, wat soms toch wel handig is, maar niemand houd je tegen als je hem alleen als fietscomputer gebruikt. De Edge 500-serie doet het geloof ik zonder kaart, maar ik zou daar niet ingewikkeld over doen, en een iets uitgebreidere nemen (800 serie, of de 1000 serie). Een routerende kaart komt vast van pas.

  Oregon doet het op AA batterijen (makkelijk meenemen, onderweg verwisselen). De Edge-serie heeft een ingebouwde accu. Met een battery-pack kan je die ook bijladen De accu doet het bij mij ongeveer 200 km op een lading, als je bluetooth uitzet waarschijnlijk (veel) langer. De batterij in de hartslagmeter gaat een eeuw mee (volgens mij heb ik die nog nooit vervangen), de losse cadans sensor waarschijnlijk zo'n 6 maanden tot een jaar. De huidige Garmin sensoren werken niet meer met een magneet, maar zitten op de crank of op een wiel-hub en detecteren de draaiing met een versnellingssensor. Of die net zo lang met een batterij doen als de oudere sensoren waar ik ervaring mee heb kan ik je niet vertellen.

  De Edge-serie kan als extra houvast ook een snelheidssensor gebruiken voor een betere registratie van de snelheid. Dan kan in een carbon fiets geen overbodige luxe zijn, een GPS reageert merkbaar trager. De signalen van een sensor zijn echter veel sterker dan die van een GPS.

  Beantwoorden
 3. al gedacht aan een horloge? zelf gebruik ik de garmin vivoactive hr met extra cadans sensor.
  Gaat hele dag mee als je rit wordt getrackt met ingebouwde gps.
  Snelheid, afstand, hoogte, …
  en je kan hem ook gebruiken voor te lopen, zwemmen, …

  de totaal afstand hou ik in mijn mango+ nog altijd bij met gewone bedrade teller.

  Beantwoorden

Plaats een reactie