Handige extra verlichting.

Ledlicht verlichting voor, voor overdag.

Tijdens de wintermaanden is het erg handig als je goed gezien wordt overdag. En dan zijn leds erg opvallend en energie zuinig.
Bert wil graag dat hij goed gezien wordt in zijn Strada tijdens het beoefenen van zijn hobby.
Op zijn vraag of we wat kunnen aanpassen hebben we besloten om aan de voorkant 4 witte leds te monteren en om achter 3 extra rode leds verticaal te monteren. Voor zitten de leds op de ronding van de voorkant, hierdoor zijn ze ook van de zijkant te zien.

led verlichting achter

 Standaard is de Strada voorzien van 1 led achterop voor verlichting en 2 leds voor het remlicht, naast elkaar, dit is op zich niet erg veel. Bert wil graag meer, dus we gaan voor 4 leds verticaal voor de rij verlichting, en als het remlicht erbij komt, dan zie je opeens een T.

Afgelopen weekend tijdens de maandelijkse tocht met “Mooi Twente” heb ik uiteraard achter Bert gereden om te kijken hoe dit eruit ziet.

En het valt op, maar ook al let je er niet goed op, opeens zie je een T voor je en je zintuigen vertellen je dat er iets verandert is in het zichtveld.

Sowieso is naar mijn mening 4 leds voor verlichting beter dan 1 led. En om het stroomverbruik hoef je het niet te laten.
Saluut.

Led verlichting incl remlicht

1 gedachte over “Handige extra verlichting.”

  1. Dag Peter,
    Inderdaad waarom diverse nieuwe velomobielen maar met 1 achterled verlichting worden afgeleverd , is echt tekort. Hierdoor zie je nu ook steeds meer eigen led-strips aan de achterkant gemaakt , wat ook meer zichtbaarheid oplevert.

    Beantwoorden

Plaats een reactie