Melden dat er niet zoveel te melden is

Afgelopen woensdag en vandaag mijn rondjes weer gefietst en het liep allemaal soepeltje en zonder noemenswaardige problemen, alleen dan dat we wat gezweten hebben.
Woensdag een klein rondje en vandaag een 100+ plus, eerst naar Leeuwarden op bezoek bij Rachel, daar was ik al in 45 min.
Het fietspad vlak voor Leeuwarden, het is elke keer een ramp, wat waardeloos, (kun je daar niet wat aan doen Klaas)  daarintegen is de tunnel onder de rondweg vreselijk mooi en strak. Je knalt zo 50+ Leeuwarden in.
Na de koffie en cake, weer in de fiets om via Frankeker, Harlingen, Zurich en Bolsward weer naar huis te rijden.
Heb de noordelijke rondweg ff meegenomen, als training, zitten wel 8 rotondes in, na elke rotonde versnellen naar 45 km. En dan weer remmen, goed voor de hardheid van de spieren.
Gisteren stonden er wel 4 Questen op de oprit, 3 voor onderhoud en 1 van mezelf. Een heel kleurenspel.
Wel grappig, nou nog 10 keer op en neer naar Oldenzaal en dan zit het erop.
Lekker met fiets naar het werk.

3 gedachten over “Melden dat er niet zoveel te melden is”

 1. Welk fietspad. Peter; hoe kom je Leeuwarden binnen. Vanuit Boksum? Vanuit Wytgaard of Goutum? (das een ramp) of vanuit Wartena (Drachtsterplein) of Mantgum. En dan hebben we via Stiens, Lekkum of Hardegarijp nog niet eens gehad.

  Beantwoorden
 2. Ik kom altijd van Sneek Klaas.
  Vandaag ff op Google Earth gekeken en ik zag dat je ook links van de snelweg kunt blijven rijden tot aan het kanaal.
  Ik ging altijd over de snelweg bij de grote kruising.
  Maar goed de kans dat ik nog met de fiets in Leeuwarden kom is denk ik niet zo groot meer.
  Gr. Peter

  Beantwoorden
 3. Yep, dat is het fietspad bij Goutum waar je over reed. Die haalt elke snelheid wel uit je tocht. Eerst klinkers, dan het te steile bruggetje; dan die stomme bocht bij Technum (stoplichten) dan die haakse bocht met kuilen voor Goutum. Vervolgens de klinkers langs het dorpje. Dan dat stomme fietspad met de stoplichten.

  Maar uh…. de tunnel vervolgens is heel leuk!

  Een alternatief was ook: Dearsum, Easterwierrum, Wijdum, Bears, Jellum en dan Boxum. Kom je op het industrieterrein binnen.

  Ander alternatief is dorp Reduzum door (dus niet langs) dan Aegum en dan Leeuwarden. Kom je via een brede parallelweg Leeuwarden binnen bij het Drachtsterplein. Dit kan ook als je door Winsum fietst.

  Maar idd… de tocht naar Leeuwarden wordt nostalgie, Peter….

  Beantwoorden

Plaats een reactie