Wat extra foto’s. En toch wat verder gefietst dan bedoeling.

Vorige week kwam het verzoek om wat extra foto’s van het schermpje.
Dus bij deze, ik hoop dat ze duidelijk genoeg zijn, mijn ervaring is dat het kleine schermpje goed werkt. Tijdens de ochtend beslaat het midden van het scherm niet meer, waardoor je beter zicht op de weg hebt.
Ook dat ik nu geen wind in het gezicht heb en ook het gebulder in de oren kwijt ben is een voordeel.
Dit zijn 2 grote voordelen waarom ik het scherm die maat heb gegeven die het nu heeft. Wim Schermer merkte op dat het te hoog is, maar dat vind ik niet erg, de wind gaat mooi over me heen, en als ik boven de 45 kom dan gaat door de luchtdruk het scherm platter, kom ik boven de 6o dan is de hoogte met de helft afgenomen.
Dit komt omdat het de dunste maat is die Wim in de handel heeft, dus hoe sneller jij rijdt hoe platter hij gaat en dan wordt hij steeds gestroomlijnder. Doordat het scherm met klittenband vast zit in de verzonken rand, heb je ook geen klittenband op de buitenkant van de body, en dat is ook een voordeel, Als je het scherm op de body vastzet heb je 5 stukje klittenband op je body, vind ik erg lelijk en dit gaat mijns inziens duidelijk te kosten van de stroomlijn.
Rijdt ik rustig, dan is het heerlijk rustig om het hoofd, ga ik boven de 40 toeren dan komt er meer geluid en wind in het gezicht, omdat het scherm lager wordt.
Ondanks de hoogte van het scherm, kan ik nog in en uitstappen zonder het scherm eraf te halen, groter is niet echt nodig lijkt me. De racekap heb ik met zomerverlof gestuurd en in de kelder opgeborgen, die mag komende winter weer zijn werk gaan doen.
Bijkomend voordeel van een groter scherm is dat bij regen je daar ook bijna geen last van heb, en ja, als het toch nog wat snelheid kost. nou ja, dan trappen we gewoon wat harder. :-)) Mocht iemand hem willen bestellen dan kan dat, stuur ik hem kant en klaar op.

Vandaag na het werk, wat omrijden wat toch nog een echte tocht van 72 km werd, met een max hoogte van 95mtr, en een max snelheid van 80 km, ik kon nog meetrappen met 130 toeren als trapfrequentie.
Vanaf het werk in Oldenzaal eerst naar Hardenberg via Tubbergen en Kloosterhaar, daarna Duitsland in via Itterbeck naar Uelsen waar ik op de max hoogte en snelheid kwam, en daarna via Lage Nederland in, en was ik weer thuis.
Op het hoogste punt kon ik mooi genieten van het uitzicht over de omgeving heen. Wel een mooi gebied zo hier.

Tjonge die 72 km was niet de bedoeling, maar ja stoppen na 60 km was geen optie, het gemiddelde kwam nog uit op 40.5 km, wat ondanks het dalen en klimmen in Duitsland nog niet eens tegenviel.
Nou ja, morgen thuis werken en de onderhoud aan Tom zijn fiets doen, die ff langskomt uit Friesland,
Leuk Tom, bedankt.
Saluut.

11 gedachten over “Wat extra foto’s. En toch wat verder gefietst dan bedoeling.”

 1. Hi Peter,
  Je weet dat ik het schermpje liever lager heb, maar goed.
  Zie ik het goed dat het kleine schermpje een los stripje is? Ik zou het dan uit één stuk Lexan maken. Zie er nog mooier uit.
  Groeten,
  Wim

  Beantwoorden
 2. Ik heb al weer veel plezier van mijn minivizier nu het warmer is. Het lijkt erop dat de verbetering op zijn beurt ook weer verbeterd wordt. 😉

  Mij bevalt de plaats op de rand wel. Het argument van de klittenband strips op de body kan ik mij ook in vinden.
  De hoogte is persoonlijk. Ik heb hem soms hoog soms heel plat staan. Ik zit heel diep in mijn fiets en heb weinig keus om er overheen te kijken. Dat je hem op deze nieuwe manier niet snel in hoogte kan verstellen is voor mij dus weer een nadeel.
  Als ik met schuimkraag rij heb ik meestal het minivier eraf. Maar als ik na een warme dag cabrio gereden heb en de koude avond en nacht in moet met de kraag erop dan is het handig als het vizier erop kan blijven zitten. Beide modellen hebben hun voor en hun tegen. Maar lange leve de keuze vrijheid!

  De foto's zjjn me nu duidelijk. De deflector werkt dus. Het voorstel van Wim is het overwegen waard. Wil je zelf gaan handelen in velomobiel onderdelen Peter? Weet waar je aan begint. Eduard Botter heeft dat ondervonden ruim een jaar geleden net voor de OBT Utrecht met zijn Botterschermpje. Doe het over naar Wim zou ik adviseren die is er op ingericht.

  Beantwoorden
 3. Hallo Wim,
  Hoe harder je rijdt, hoe lager het scherm. Dus dat komt goed. Het klopt dat het kleine schermpje een strip is, puur een proef hoe het bevalt, dus verbeteringen komen nog wel.
  Gr. Peter

  Beantwoorden
 4. Hallo Theo,
  Bij mij blijft het vizier wel tot bijna het vriespunt erop staan, daaronder wordt het te koud zonder deksel. Maar nu ik een racekap heb, heb ik het deksel over, die gebruik ik nu dus niet meer, tenzij ik een lange tocht zou moeten maken zoals Giessen waarbij je meerdere dagen onderweg bent. Wat E. Botter ondervonden heeft weet ik niet, maar je weet dat ik onderhoud voor derden doe, dus af en toe wat handel erbij is niet erg, Wim redt zich wel.
  Gr. Peter.

  Beantwoorden
 5. Ik heb deze week zo'n vizier gemaakt, laat ik het een midi-vizier noemen, en er wat mee gefietst. Een verslag (met foto's) van dit experiment staat op mijn Google+ Velove pagina: https://plus.google.com/u/0/107011803462457763225/posts/hRCCyLGj2Px.

  Samenvatting: het was een leuk experiment, maar ik geef zelf de voorkeur aan het mini-vizier 🙂

  Peter nog bedankt voor je mail met de maatvoering! We zullen elkaar nog wel eens treffen want ik woon op net 40 km van je vandaan, randje Achterhoek… 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie