FF een rondje “de Rond”.

Vandaag alweer de derde dag dat er niet gefietst wordt en dat voelt toch van ja, nu moet het gebeuren. De hele morgen met hout aan het slepen, zagen en kloven, ja de ribbenkast laat het toe. en tegen 12 uur besluit ik dat ik vanmiddag ook nog ff ga fietsen, ik geef mezelf nog tot 2 uur om met het hout bezig te zijn, en daarna wil ik fietsen. Om half drie zit ik in de fiets en eerst maar naar Almelo, ben ik nog niet geweest met de Quest, vlak voor Almelo ga ik richting Geesteren en via Vriezeveen  naar Langeveen, volgens mij slinger ik aardig door Twente, maar goed vanuit Langeveen is het naar Kloosterhaar en ik merk dat het lekker gaat.

Volgende weekend gaan we 6oo km rijden en dan moet het allemaal wel lekker zitten natuurlijk, vandaar dat ik  wil weten hoe het gaat bijna 3 weken na het ongeluk, vorige week zaterdag was duidelijk nog te vroeg om een lange tocht te rijden, maar ik merk dat het nu makkelijk rijdt. Met Tom Hospes af gesproken dat we met 33 gemiddeld tevreden zijn, maar bij Kloosterhaar zit ik gemiddeld tegen de 40 aan en nog niet echt problemen of een hoge hartslag. Bij Kloosterhaar besluit ik eerst naar Hardenberg te gaan en dan via Duitsland weer terug.
Naar Hardenberg gaat met een dikke 45 km en gestaag gaat het gemiddelde omhoog. Als ik bij Hardenberg ben, ga ik richting Duitsland en bij de grens besluit ik om ff te stoppen voor een snelle Jelle.
Er staat ook een ouder echtpaar bij de picknick tafel aldaar met racefiets, en probeer een gesprek aan te knopen maar veel reactie krijg ik niet en al gauw zijn ze weg, nou ben zeker geen leuk gezelschap, maar later rijdt ik ze voorbij en moeders is vaders een mooi eind vooruit gereden dus de gezelligheid is nog steeds ver te zoeken bij die twee.
Maar goed, ik rijd door op weg naar Itterbeck en Uelsen, en het gemiddelde blijft lekker kruipen naar hogere gestallen, ondanks dat het hier vals plat omhoog gaat, na Uelsen gaat het met 65+ naar Lage en Ootmarsum wat flink zoden aan de dijk zet.
Bij Lage besluit ik om de 100 vol te maken en om via Ootmarsum, Tilligte en Denekamp naar Lattrop te rijden.
Bij binnenkomt van Lattrop stop ik bij de plaatselijke cafetaria om gelijk maar ff te eten, want de vrouw is niet thuis en dan hoef ik ook niet te koken. Dus die fette hap gaat er wel in na 100 km met een gemiddelde van 42.2 km. Ik bedenk me dat we dan volgende week 9.2km per uur langzamer kunnen rijden, nou klink goed, ben benieuwd of het ook lukt, want ik weet dat als ik te langzaam ga rijden, ook last van mijn maag krijg.
in ieder geval geeft dit resultaat wel vertrouwen voor volgende week, heb tijdens het fietsen geen last van de ribben gehad, wat eigenlijk de eerste keer is sinds 1 mei.
Nou dat geeft de burger weer moed voor volgende week, vooral als je bedenkt dat ik vanmorgen niet rustig aan heb gedaan met het hout,

5 gedachten over “FF een rondje “de Rond”.”

 1. hey peter,

  wat een gemiddelde. die snelheden is niet het probleem. Echter het gemiddelde wel. Daar in de achterhoek heb je toch ook allemaal van die toerfietsers en dorpjes en steden.

  tom

  Beantwoorden
 2. Hey, Klaas,
  Nou ophalen, dan moet je op 300 afstand van me zitten, en volgens mij is het verder weg.
  Maar ben druk met brevetten rijden, dus nee :-))

  Gr. Peter.
  Ps. nog veel plezier in Frankrijk, het is wel oude meuk, daa in Frankrijk.

  Beantwoorden
 3. Hey, Tom,
  Ja ook, maar ook lange stukken, met name in Duitsland, kun je lekker lang snelheid houden.
  Vorig jaar in Friesland heb ik wel eens een gemiddelde van 42,5 gehad, en dat vond ik toen echt snel.
  Ben nu weer aardig op zomers snelfiets gewicht, dus ik denk dat de conditie wel goed zit.

  Gr. Peter.

  Beantwoorden

Plaats een reactie