18-08-12 DCT 2012, Resume.

Zo, nu eerst een bak koffie

We zijn weer terug in Zoetermeer, de laatste dag is het toch gelukt om weer 500km te rijden, als is dat in 25 uur gegaan:-))
Terugkijkend hebben we dus in drie dagen de 1425 gereden waarbij de 1ste dag 500km, de 2de dag 425km en de 3de dag 500km gereden.
Enkele algemene dingen is dat de organisatoren een geweldige berg werk verzet hebben, Leo en Guus en de andere bedankt voor het organiseren  van deze tocht, en ook de vrijwilligers die in Vijlen, Zwolle en Hoorn aanwezig waren om ons te helpen en te voorzien van eten van harte bedankt.
Van te voren had ik niet verwacht dat het persoonlijk zo makkelijk zou gaan, heb wel last gehad van mijn maag maar dat was alleen de eerste dag, daarna niet meer. Voor de rest geen problemen gehad, niet lichamelijk en niet met het materiaal.

Waar heb ik het nu gelaten.

Gelukkig kwam Grytsje die het thuisfront bemande, me ophalen, ze werd gebracht door mijn jongste dochter Johanna, want de auto met aanhanger stond al in Zoetermeer. Eerst dachten we in de nacht van vrijdag op zaterdag klaar te zijn, en dan eerste slapen en dan naar huis te rijden, maar in de loop van vrijdag bleek dit niet haalbaar, ik heb toen Tirza gevraagd om te kijken of er iemand was die mij thuis wou brengen. Want auto rijden na zo’n tocht leek me niet verstandig.
En het is wel leuk om Fam. te treffen als je binnen rolt. :-0))
Heb begrepen dat van de 42 aanmeldingen er 27 geëindigd zijn, niet iedereen is gestart om uiteen lopende redenen.
Al met al door de warmte een toch wel zware rit, ik denk vooral voor de racefietsers, want we zijn heel wat kilometers over klinkerwegen gerammeld, moet er niet aan denken om dit zelf te doen.
Voor de toekomst, ga ik wat brevetten en tochten toch duidelijker kijken naar wie het organiseert, want met een Quest is het niet altijd even makkelijk om overal te fietsen.

ff de blogspot bijwerken voor de volgers.

Dit voorjaar een 200km brevet gereden over de veluwe, nou niet echt geschikt voor een Quest, allemaal bospaadjes, en veel kruipdoor, sluipdoor paadjes, voor een racefiets/mountainbike leuk, maar niet voor een Quest. Ook een 400km brevet vanuit Boekelo gereden, dat was veel beter, maar deze was dan ook uitgezet door een velomobiel rijder.
Gerrit Schotman heeft volgend jaar een nieuwe serie brevetten klaar, dus dat word dan mijn uitgangspunt samen met Boekelo
Nu een paar keer een tocht vanuit Zoetermeer gereden, als alternatief kan het, maar heeft duidelijk niet mijn voorkeur.

Enkele gegevens voor de statistieken:
Afstand: 1425km
Totaal tijd: 73.05 uur
Gereden tijd: 51.15 uur
Geslapen: 2 uur.
Totaal gem. 19.52km per uur.
Gereden gem. 27.9 km
Weer: droog met temp tussen de 25 en 30 gr. weinig wind.

4 gedachten over “18-08-12 DCT 2012, Resume.”

 1. Wouw Peter. Wat een prestatie. En slechts 2 uur slaap in 3 dagen. Daarbij vergeleken is de Parijs-Brest-Parijs een onbeduidend Roodkapje. Ga je die ook nog eens rijden?

  Groet Bocycle

  Beantwoorden
 2. Hallo,
  Nou, PBP is ook best lastig met al die heuvels, maar ja, bij leven en welzijn zal ik 2015 eraan mee doen.
  Ik vind die grote tochten me veel deelnemers veel gezelliger, je rijdt met DCT als een anonieme verkeersdeelnemer rond.
  Gr. Peter

  Beantwoorden

Plaats een reactie