Mannen bedankt.

Mannen bedankt voor alle steunbetuigingen.
Het is goed en hartverwarmend als je de reactie’s leest en dat iedereen het goed me je voor heeft.
Gisteren is de CT scan gemaakt en nu is het wachten op de uitslag, waar we positief tegenover staan.

Graag wil ik Willem vragen welke medicatie/medicijnen hij bedoelt in zijn reactie, zodat ik daar achter aan kan gaan, kun je je antwoord in een reactie plaatsen of me ff bellen. Alvast bedankt.

Deze week weer gefietst, ja ik kan met 1 hand in en uit de Quest komen. Wat klittenband onder mijn schoenen geplakt en op de tunnel, zodat bij het afzetten, mijn voeten niet wegglijden bij het opdrukken.
De kracht moet nu uit de benen komen om mezelf omhoog te werken, lijk net een rups die eruit komt.
Instappen gaat het makkelijkst, je laat je een beetje glijden. Heb het matje extra stevig vastgemaakt op de stoel zodat hij blijft zitten.
De eerste keren in de fiets kon ik de spieren goed merken, maar woensdag zat de gang er al weer aardig in, (vond ik zelf.)
Bij linkse bochten ben ik extra voorzichtig omdat dan de rechter schouder tegen het steunblok aankomt.
Ben blij dat ik weer kon fietsen, lekker de kop leegmaken en je bent toch lekker ff bezig.

Al hoewel je laten halen en brengen voor het werk ook wel luxe is :-))

Ook de Eflsteden fiets vereniging melde zich van de week, ze willen telefonisch contact met me.
Ben benieuwd.
Nou tot zover, Saluut

3 gedachten over “Mannen bedankt.”

 1. Echt respect voor je Peter, nu al weer aan het fietsen, ik ga van de week ook eens proberen om alleen met beenkracht eruit te komen,denk niet dat het lukt.
  Doorzettingsvermogen heb je al en nu met het fietsen komt het positieve ook weer boven en dan is de helft al weer gewonnen .
  Ga zo door.

  Beantwoorden
 2. Ik heb het ook ff geprobeerd, maar dat dat is nog een heel geworstel! Een hele krachttoer met 1 arm opdrukken. Maar het gaat. Zeker als je goed gemotiveerd bent zoals jij.

  Goed dat je wat om handen hebt. Dat is minstens zo belangrijk, zo'n kleine overwinning om even te fietsen.
  Ik vraag me trouwens wel af wat de invloed op de botaangroei is als je behoorlijk inspant/vermoeit met fietsen. Ik bedoel niet de inwerking mechanische krachten, maar de chemische reactie van het lichaam. Dat kan positief werken.
  Als je vermoeit raakt door sport, volgt normaal gesproken een herstelreactie in het lichaam.
  Het lichaam wordt extra geprikkeld aan het werk te gaan de schade te herstellen en steviger te maken om beter voorbereid te zijn voor een volgende keer.
  Als je het bot niet belast met fietsen maar er zijn wel stoffen beschikbaar in het lichaam voor herstel zou dat gunstig zijn.

  Bij Marloes is door de veranderde stand van het bot de loopbelasting niet meer mogelijk. Het wordt ook te zwaar belast met hardlopen. Maar ze roeit nu al weer een jaar met een behoorlijk afstand en intensiteit. Ik hoor haar nooit meer over pijn in dat gewricht. Het lijkt na aanvankelijk stilstand van herstel het eerste jaar daarna weer aangegroeid te zijn sinds ze is begonnen met roeien.
  Misschien kan je daar wat mee?

  Je laat je in elk geval niet ontmoedigen om te zoeken naar alternatieven.
  Anderen zouden al gouw in een hoekje gaan zitten simmen en vooral niet bewegen. Goed bezig man!

  Beantwoorden
 3. Hoi Peter,

  De OSSATEC is door mijn ex-collega gebruikt, hij had het bijkomend probleem dat hij zich geen rust permitteerde en weer te snel op de fiets zat met alle gevolgen van dien.
  Je kunt je ook even laten checken op vitamine D (weet niet of je toevallig vegetariër bent) om voldoende Calcium op te nemen moet je vitamine D ook goed op peil zijn.
  Last but least, geef nooit op en positieve kijk op de zaak houden, maar dat lijkt mij geen probleem als ik het zo lees.
  Er zijn in het verleden al veel renners geweest die met gespalkt sleutelbeen al weer snel op de fiets zaten, volgens mij is bewegen alleen maar goed, natuurlijk niet te gek (lage intensiteit)
  Succes en sterkte man.

  Beantwoorden

Plaats een reactie