CT scan

Afgelopen week de uitslag gekregen van de CT scan, we hadden afgesproken dat de arts zou bellen. En dat heeft hij dus gedaan, nou netjes.
De scan liet alleen oude beschadigingen zien van een klaplong en van een longontsteking en wat verkalkingen.
Niet ernstigs om je druk over te maken.
Pffff dat was een opluchting, de arts had al gezegd, waarschijnlijk niks ernstig, ik bel de uitslag wel door, want hoogstwaarschijnlijk is er niks aan de hand, maar toch, komt het wel binnen als een voorhamer.

Heb gelijk de Ossatec site bekeken die Willem aangaf en met het bedrijf gebeld.
Dit ook besproken met de arts en we wachten nog fff op de volgende foto, en als daar geen verbetering uit volgt dan gaan we de botaangroei stimuleren via deze methode.
Al met al duurt het wel, en ik merk ook wel dat de spieren in de schouder nu problemen gaan geven omdat je ze te weinig gebruikt. Ga ervan uit dat alles met een 6 mnd wel achter de rug is, maar zekerheid heb ik niet.
Het fietsen gaat goed en kan nu aardig goed en snel in en uit de Quest komen, je moet wat handigheid krijgen, hoe je de voeten, benen, rug en arm moet gebruiken om nog een beetje soepel uit de fiets te kunnen komen.
Conditioneel heb ik niet zoveel snelheid verloren, als je kijkt naar de lagere temperatuur en weersomstandigheden en dan naar de snelheden die ik nog kan halen, dan valt dat allemaal nog mee.
Maar al die jaren fietsen ben je zo maar niet kwijt.
Het slapen op mijn rechterkant kan ik echt nog wel schudden, terwijl dit mijn lievelingskant is om op te liggen, maar ook dat went, slaap gelukkig goed.
Tot zover,
Saluut.

6 gedachten over “CT scan”

 1. Zie je nu wel, niks om druk over te maken.
  Nou ja, beter zeker weten nu ze het toch opgemerkt hebben. Maar ik ben daar verder vrij resoluut in. Ik laat mijn leven niet verzieken door niet zo duidelijke medische wetenschap. Al was het in jou geval recht op en neer waarnemen, vaststellen en uitsluiten.

  Nu weer verder met de botgroei.
  Je neemt het in elk geval voortvarend op. Zelf niet bij de pakken neer gaan zitten en initiatief ondernemen voor verbetering.
  Zo blijkt maar weer dat investering in een goed gezond lichaam essentieel is. Daar heb je nu baat bij.
  Ga zo door! Goed bezig Peter.

  Beantwoorden
 2. Peter,

  Gefeliciteerd, ik kan me voorstellen dat deze uitslag een opluchting was, je haalt je van alles in je hoofd en ik weet hoe het is om onder spanning te leven, bij mijn vrouw was de uitslag niet goed en het duurde 12 jaar met ups en downs, kerel nogmaals van harte en geniet van het leven samen met je gezin.

  Beantwoorden
 3. Hoi Peter,
  Gelukkig geen andere ellende in je lijf, en nu weer geheel positief verder met de orde van de dag, die breuk moet genezen. Ik had je ook tips ter controle gegeven voor je voeding, denk daar ook nog even aan, alle beetjes helpen in jouw geval.
  Blij dat je positief nieuws hebt.
  Gr.Willem.

  Beantwoorden
 4. Peter,
  Goed bericht. Ik volg je blog omdat ik, zoals eerder gemeld, in september m'n sleutelbeen gebroken heb, maar dit was na ±6 weken redelijk hersteld. Ik heb sinds zaterdag ook m'n Quest en inmiddels de eerste afstanden erop zitten, wat een feest. Binnenkort voor het eerst woon-werkverkeer doen: 70km heen, 70 km terug, doel is om dit 1 dag per week vol te houden.
  In- en uitstappen valt ook nog niet mee, bij het opdrukken voel ik m'n schouder nog tegenstribbelen en ik ben ook niet de lichtste….
  Spoedig herstel!
  Gr/ Jaap

  Beantwoorden
 5. Kijk eens aan, dat zijn weer goede berichten Peter!!. Het zal een hele geruststelling zijn. Nu alleen nog het herstel van je schouder, sterkte hiermee. Hoop je snel weer te zien, oliebollentocht?

  groeten,
  Jan van Steeg

  Beantwoorden
 6. Ik hoop voor je dat je genezing toch nog wat vlotter zal gaan. Ik heb nu een weekje last gehad van een ontsteking waarbij ik nog geen halve week m'n arm niet normaal heb kunnen gebruiken. Vond ik al erg genoeg. Ik kan nu, een week later, fatsoenlijk op m'n zij slapen (mijn eveneens favoriete rechter kant heb ik overigens nog niet uitgebreid uitgetest). Jij zit met héél veel meer dagen dus toch echt wel een forse slag vervelender.

  Nogmaals: nog spoediger herstel toegewenst.

  Beantwoorden

Plaats een reactie