Brevet 200km Zwolle, totaal 348km

Als je met de fiets naar Zwolle en weer terug gaat, dan wordt een brevet dus 148km langer. :-))
En bij thuiskomst zag ik dat de tijd bewogen 10 uur en 10 min. was. Nou ga ik niet vertellen wat mijn gemiddelde was, want dan leest men niet verder :-))

Vanmorgen om half 7 vertrokken, start was om 9 uur in Zwolle, onderweg nog een lekke band, dus ik kon nog net een bak koffie naar binnen werken voor de start.
Er waren ongeveer 20 deelnemers waaronder 6 velomobielen, Gerrit Schotman trekt altijd aardig wat van die dingen. Het was nog best fris vanmorgen en het werd pas in de middag wat warmer. Tom Hospes, mijn fietsmaat, was al om half 6 vertrokken, maar hij moet altijd op gang komen in de vroege morgen.
Gerrit had een nieuwe route voor deze 200km en wel over de Sallandse Heuvelrug en dan naar het oosten door Twente en dan langs Lemelerberg weer terug naar Zwolle.
Een mooie route met veel hoogteverschillen, elke berg die je kunt bedenken zat haast in de route, niet dat ze hoog zijn hier in Nederland, maar toch, de Holterberg en de Lemeleberg zijn wel de bekenste en die hebben we geslecht. Leuke was dat we in Ootmarsum in de klim 2 racefietsers die vooruit reden passeerde, geeft je altijd een kick als dat lukt.
Tom en ik hebben altijd hetzelfde fietsritme en al gauw reden we alleen, bij de controleposten kom je dan weer bij elkaar, en zo gaat ieder de route af. Als je verkeerd rijdt met die slagschepen (Quest) is het altijd lastig draaien, en dan zijn de racefietsers zo weer bij je.

We hebben ook niet alles uit de kast gereden want het aanrijden en terug rijden was bijna net zo ver, Tom moest zelfs nog 10km verder weg komen, dus die zal wel een totaal van 370 hebben.
We waren om 20 over 4 weer terug en de vrouw van Gerrit had soep met een broodje klaar staan, super Inneke, harstikke bedankt voor deze service.
Nog ff wat napraten en dan weer terug naar Lattrop, sommige stukken van de route heb ik vandaag 4 x gereden. ik was vlak voor 7 uur weer terug, alwaar de warme maaltijd al bijna klaar was, kon ik mooi gelijk aanschuiven.

Over 2 weken een brevet vanuit Boekelo, is iets dichter bij.
Saluut.

6 gedachten over “Brevet 200km Zwolle, totaal 348km”

 1. Hi Peter,
  It sounds like you had a good Brevet. Here in our part of Canada we don't have our first Brevet until May 4th. I don't get much of a warm up like you as I can see the starting point from my house for half of them.I will make sure to report on my blog about my first one in my Quest.
  Greetings from Canada
  Kevin

  Beantwoorden
 2. Was een mooie afwisselende route! Met 240 km was ik weer thuis en een half uur na jou in Zwolle. Leuke ervaring en een goede sfeer, ook belangrijk! Ook voor het eerst het hele versnellingsbereik gebruikt. Klimmen met de quest is nog wat nieuw voor me. Wat mijn volgende brevet wordt weet ik nog niet, er moet ook nog af en toe gewerkt worden hé.

  Trouwens nog nooit zoveel klootschieters gezien als gisteren 🙂

  Groet,

  Beantwoorden
 3. Peter het is aan ons om, wanneer gewenst, een korrel(tje) zout aan je verhaal toe te voegen. 😉
  Laat je niet afleiden door, onze, berichten over sprookjesachtige snelheden. Je hebt, in ieders geval, het gemiddelde al aangepast tot bewogen gemiddelde, en dat maakt het al veel duidelijker.
  Wij zijn benieuwd naar de snelheden, en ja, wij (ik) lezen wel door.

  Beantwoorden

Plaats een reactie