115 snelle kilometers

Om toch wat kilometers in de benen te krijgen voor dat de brevetten aanvangen, vanmorgen weer een rondje gereden. Hetzelfde als vrijdagmorgen maar dan andersom, wat ook weer niet helemaal hetzelfde werd. Want hier en daar reed ik wat extra om zodat de kilometers ook wat meer waren.
Route ging nu van Lattrop, Oud Oudmarsum, Lage, Uelsen, (hoogte bijna 100mtr) Itterbeck, Hardenberg, Kloosterhaar, Tubbergen, Weerselo, Hengelo, Oldenzaal, (hoogte bijna 80mtr)  Denekamp, Tilligte, Oud Outmarsum en dan weer Lattrop.

Het gemiddelde stond op 42,2 thuis, en dat was beduidend sneller dan afgelopen vrijdag, met die verschillen dat ik de dag voor vrijdag de hele dag in het hout bezig ben geweest, en gisteren heb ik geen klap gedaan, dus dat maakt wel duidelijk verschil.
Toch vroor het nog vanmorgen dus ik heb met de racekap gereden, lekker warm achter het glas met de zon erop :-))
Nou met dit gemiddelde moet volgende week zaterdag het brevet van 200 wel lukken, alleen ik ga er met de fiets heen en terug zodat het 350 wordt.
Maar goed ik hoef niet met dit hoge gemiddelde te rijden.
Saluut.

16 gedachten over “115 snelle kilometers”

 1. Jij gaat steeds harder papa! Doe je ook mee met de uursrace op CycleVision? Kan het gemiddelde nog een stuk omhoog 🙂
  Ben net terug van een ritje van 63 km naar Volendam. Inderdaad heerlijk achter het vizier van de racekap.
  Groeten,
  Wim

  Beantwoorden
 2. Dat is mooi Peter, wat een hoog gemiddelde staan er bij jou in de buurt geen verkeerslichten dan? heb vanmiddag 86 km. afgelegd (groot rondje Twiske) met gemiddeld 36.2 moet ik wel zeggen dat er ca. 15 km. binnen de bebouwde kom bij zit met fietspaden en verkeerslichten en veel oversteek-kruisingen. Het was mede door het zonnetje en m'n zomerbanden weer heerlijk zo.

  Beantwoorden
 3. Ja hoor verkeerslichten genoeg en ook automobilsten die precies voor je dwarsover het fiestpad stil staan :-((
  Moet je weer helemaal opnieuw beginnen met snelheid opbouwen. Maar er zitten ook lange stukken in, en ik fiets vaak op de weg, dat rijdt ook sneller.

  Beantwoorden
 4. Dat is lekker vlot! Lukt mij alleen als ik door de Flevopolder toer met zijn weinige verkeerslichten, en dan nog moet ik flink m'n best doen…. Maar snelheid in de velomobiel komt met de jaren toch?

  Groet,

  Dirk

  Beantwoorden
 5. Hoi Peter,

  Erg hoog gemiddelde over zo'n lange afstand.
  Je zult hele stukken 50+ moeten rijden om dat te halen. En dat een goede 2,5 uur lang.
  Petje af.

  Groet, Richard (vindt 35+ gemiddelde op openbare weg al heel mooi)

  Beantwoorden
 6. Nou ik kom de komende zaterdag lekker achter je aan fietsen, maar zeker niet te dicht:) Op de valreep nog even aangemeld. Ik zal proberen rustig aan te doen door de wat magere conditie, maar of dat lukt…..

  Groet

  Beantwoorden
 7. Je hoeft je helemaal geen mietje te voelen. gem. snelheid is sterk afhankelijk van allemaal verschillende faktoren.
  Misschien heb je jouw gem. wel meer moeite dan ik met mijn gem.
  Voordeel is dat je nog veel te winnen hebt, voor mij geldt dat niet.
  Dus wie is nou de winnaar!

  Beantwoorden
 8. Uursrace is weer op de RDW baan. De Flevonice baan is erg leuk voor andere races, maar voor de uursrace zijn er altijd meer aanmeldingen dan er aan rijders passen op de ijsbaan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie