80 langzame kilometers

Vandaag voor het eerst oefenen op de mountain bike voor de Elfstedentocht.
We mogen als velomobielrijders niet meer meedoen, dus ga ik dit jaar met mijn dochter Tirza de Elfstedentocht op een tweewieler rijden.
Zij op de racefiets en ik op de mountain bike.
Maar ik moet wat zitvlees kweken, dus vandaag de eerste keer, ging eigenlijk wel aardig, de armen en kont doen wel zeer van het hangen en zitten, maar voor de rest geen last.
Raakte door een vergeten afslag ook nog een beetje de weg kwijt en zat zowaar ineens in Duitsland, wat eigenljk niet de bedoeling was, maar goed.
Op een gegeven moment zat ik wel op 95mtr hoogte, bij Uelsen, daar staat een uitkijktoren zodat je een heel mooi uitzicht hebt op de omgeving.

De mountain bike is nog gewoon in de bos uitvoering zoals ik hem had toen ik die eikenboom tegenkwam die niet opzij wou.
Dit drukt de snelheid wat maar dat mocht de pret niet deren, toen er een groepje racefietser voorbij kwam kon ik het niet laten om er achter aan te gaan en er achter te blijven rijden.
Maar inhalen en voorbij gaan, dat lukt met een Quest beter.

Voor de Elfstedentocht maar een paar wegbandjes erop doen, klikpedalen kopen zodat ik mijn fietsschoenen kan gebruiken, want op gymschoenen fietsen gaat wel zeer doen, hier en daar nog wat olie erop doen, en dan moet het lukken tweede helft mei.
O, ja ik was na 2 uur en 45min weer thuis. :-))
Saluut.

2 gedachten over “80 langzame kilometers”

 1. 2 uur 45 minuten over 80 km….eh…29 km/uur op een mountainbike met noppen en dan nog klagen dat het 'langzaam' ging.
  Ik heb geen medelijden.
  Daar moet ik met de Quest nog hard voor werken. Maar is wel comfortabeler! ­čśë
  Tip: Doe het eens met de Bakfiets (Arrow)
  Ik deed onlangs 70 km met een Babboe in 4,5 uur en was tevreden. Kan na afloop niet meer lopen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie