Training op de mountain bike.

Ik mag dan wel niet meer de Quest gebruiken maar ik ga de Elfsteden natuurlijk wel rijden.
Dit keer ga ik hem samen met mijn dochter Tirza rijden, dit hebben we al eens eerder gedaan, met een geleende Quest.

Uiteraard zal ik, als ik te vroeg terug ben in mijn remmen knijpen hoor. :-))
Anders mogen de mountain bikers volgend jaar ook niet meer meedoen.
Over drie weken is het pinksteren en ik heb nog niet veel kilometers met de m.b. gereden, vandaar dat ik vandaag maar weer 100km ermee gereden heb. Had ik vorige week nog de gym. schoenen aan, vandaag nog eerst ff snel de klikpedalen omgezet van Quest naar de M. bike, ketting nog ff smeren en de banden op spanning.

Dezelfde route gereden die ik ook met de Quest rij bij een trainingsrondje en had toch wel een dik uur meer werk. Tjonge valt nog niet mee, vooral de houding op de fiets geeft het meeste last.
Mijn rechterarm wil ook nog niet zolang ingespannen bezig zijn, schouder is geen probleem, maar de spieren in mijn bovenarm beginnen toch wel echt te zeuren na 50km.
Waar je met een Quest goed snelheid kunt vasthouden, ben je na een afdaling zomaar weer terug op kruissnelheid, je merkt goed hoeveel voordeel je eigenlijk van de stroomlijn hebt, van de body.

De vermoeidheid voelt ook heel anders aan. de komende drie weken met de m.b. naar het werk, dus de Quest heeft vakantie, volgende week nog wel een brevet ertussen door met de Quest als voorbereiding op LEL van de zomer.

Hoop dat het de komende drie weken een beetje droog blijft :-))
Saluut

2 gedachten over “Training op de mountain bike.”

Plaats een reactie