Een nieuw jaar, nieuwe kansen.

Rechts nog een leuke stapel die klein moet.

Allereerst iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar 2014. Kijken wat het dit jaar wordt/brengt.
De laatste weken, (3) eigenlijk niet gefietst, deels door de kerstvakantie en deels door andere activiteiten op het werk waardoor ik steeds een huurauto voor de deur had staan.
De OBT is het niet geworden, enkele reis 230 km, wat ik toch wel veel vond voor op een dag heen en weer. Want tweede kerstdag fietsen, nee daar doe ik niet aan mee. Zeker niet als het huis vol kids en aanhang zit.

Wat ik wel gedaan heb is een nieuwe houtberging gemaakt voor het kachelhout, de dakplaten moeten er nog op. Er kan ongeveer 30 kuub hout in als hij helemaal gevuld is. Hier kan ik ongeveer 3 winters op stoken, dus als er vers hout binnenkomt dan kan het mooi drogen voor het aan de beurt is. De houtkachel is aangesloten op de CV, dus ik heb een hele lage energierekening, zeker als je bedenkt dat er ook nog 18 zonnepanelen op het dak liggen. Ze liggen nu net 5.5 mnd op het dak en we liggen mooi op schema.
Zeker nu we de btw kunnen terugkrijgen, is het wel een nog rendabelere investering geworden. Ik kan ook nog een setje op het platte dak van de garage leggen, maar doet moet later maar eens.

Wat het fietsen dit jaar betreft is het de bedoeling om de tocht “de Lowlands”te fietsen. 1200 km door Nederland met een stukje Duitsland. start is 8 juli vanuit Zwolle. In 2010 is dit niet gelukt vanwege ziekte, gestopt na 150km, maar dit jaar willen we hem wel uitrijden, daarnaast nog de nodige brevetten, waarschijnlijk een complete serie van 200, 300, 400 en 600 km. Nou dan maak ik dit jaar wel mijn kilometers.

Ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen in velomobielland, mijn Quest wordt dit jaar 3 jaar en ik moet maar eens zien of we een snellere kunnen vinden de komende 2 jaar. De VeloTilt zit er gelikt uit en zal voor de nodige opschudding geven als er mee gereden gaat worden, ben benieuwd naar de eerste proefritten van Wim. Tenminste ik neem aan dat Wim zelf ermee gaat rijden.
En dan de nieuwe Strada DF van Velomobiel.nl die nu klaar is en gereed is voor testrijden.
Saluut.

4 gedachten over “Een nieuw jaar, nieuwe kansen.”

  1. Ook voor jouw en je naasten de beste wensen Peter! Leuk om te zien dat ik niet de enige ben die met hout in de weer is en er over schrijft in de blog. Mijn berging bevat ongeveer 23 kuub, en is goed voor 2 stookseizoenen. Buiten de berging staat nog circa 27 kuub "onder zeil" te drogen, dat is voor komende jaren. Ik heb een vast adres waar ik gratis mijn bomen mag omleggen, wij stoken dan ook bijna enkel hout, de warmtepomp staat alleen in noodgevallen aan.
    Succes met de geplande tochten, als je gezond blijft gaat dat zeker lukken! De nieuwe ontwikkelingen worden door velen in spanning gevolgd, het word de komende jaren nog leuker op de weg………

    Groeten, Adri.

    Beantwoorden
  2. Nou Adri, dan zit je de komende jaren wel warm, mooi dat je daar een vast adres hebt, dat is hier in Holland wel anders, ik koop ongeveer 40% van het hout, de rest kan ik vaak wel krijgen via via. Het voordeel van kopen is dat je er dan geen werk van hebt :-))

    Beantwoorden

Plaats een reactie