Eerste trainingsrondje

Leuke foto, maar niet van vandaag.

Eigenlijk wou ik naar de Noordelijke Velomobielentocht in Groningen, maar dit ging niet lukken ivm afspraken die al lang geleden gemaakt zijn. :-((     Beetje jammer, maar goed, dan maar vanmiddag voor de eerste keer dit jaar een trainingsrondje draaien. Denk dat er nog wel meer zullen volgen. De omgeving leent zich hier goed voor, alles een beetje vals plat met stukken waarbij je aardig moet klimmen. Dus afwisseling genoeg.

Het plan was om om 3 uur op te houden met het zagen en kloven van de boomstammen voor de kachel, de opslag zit nu bijna voor de helft vol. Licht werk is dit niet, maar je bent wel lekker warm als je bezig bent.
Het idee was om via Duitsland naar Hardenberg te rijden en dan door Nederland terug, en afhankelijk van de km stand en het gevoel wel of niet rechtstreeks naar huis. Grof weg ben ik via Uelsen naar Hardenberg gereden, en dan via Langeveen, Tubbergen, Weerselo, Oldenzaal, Ootmarsum, Tilligte terug naar Lattrop gefietst, al met al 86 km.
Kenners van de streek weten dat ik wat zigzaggend door de streek naar Lattrop terug gereden ben, dus met andere woorden het gevoel was goed, anders was ik rechtstreeks naar huis gereden. Alleen het laatste stukje van 4 km kon ik de snelheid niet meer boven de 40 krijgen, de accu was dus echt leeg.

Eigenlijk heb ik tot nu toe niet veel gefietst de laatste maanden, dus het lag niet in de lijn van verwachting dat het zo makkelijk zou gaan, want ik ben 2 uur en 5 min van huis geweest, waarbij ik 2 keer gestopt ben om een sanitaire stop te maken. En vanwege het mooie weer geen racekap erop.
Terugrekenend kom je dan op een gem. van 42 km, en dat is niet slecht.
Dit geeft de burger wel weer moed, is mijn conditie toch niet zo slecht als ik dacht. Al hoe wel mijn benen nu wel zeer doen hoor.
Afgelopen week hoorde ik dat de geplande tocht “de Lowlands” 1200 km deze zomer niet door gaat, dan maar de tocht, “Zoetermeer-Parijs-Zoetermeer” in augustus deze zomer, deze tocht is 1000 km.
Ietsje minder maar als ik naar de start fiets kom je ook op 1200 km, en als je dan ook nog terug fietst, wat sommige Quest rijders ook doen, op 1400 km. maar dat is wel een Heeeeeeel eind. :-))

Nu ff afwachten hoeveel spierpijn ik morgen heb. :-))
Saluut.

7 gedachten over “Eerste trainingsrondje”

 1. Hoi Peter,

  Ik blijf me verbazen over jouw hoge gemiddeldes.
  Zeker zo vroeg in seizoen met niet al te hoge temperaturen.
  Je zal voor zulke gemiddeldes zeker 2 uur rond de 250W moeten leveren.
  Een uur lang dergelijke vermogens halen de meeste mensen al niet.

  Groet, Richard

  Beantwoorden

Plaats een reactie