Hoe goed kun je zijn!

Plaatste ik laatst op mijn blogspot een verslag van de uitreiking van 2 masters aan mijn dochter Tirza, haar vriend Hans doet het dus net iets beter. :-))
Hans krijgt dus ook 2 masters, maar dan van 2 verschillende universiteiten, uit 2 verschillende landen.
Nou daar gaat mijn petje zwaar voor af.
Hans gefeliciteerd jongen. Heel knap.
Saaaluut.

Hans Danhof krijgt 10 voor MSc scriptie Double Degree Technology and Operations Management

Datum: 14 februari 2014
Hans Danhof
Hans Danhof
Afstudeerder Hans Danhof volgt het Double Degree programma in Technology and Operations Management bij zowel de universiteit van Newcastle als bij de Rijksuniversiteit Groningen. Hans heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd door tijdens zijn afstuderen bij Ahold onder leiding van prof. Hans Wortmann en promovendus Paul Buijs excellente onderzoeksresultaten te behalen.
De oorspronkelijke opdracht betrof een analyse van het zogenaamde dock door assignment probleem in een distributie centrum (DC) van Albert Heijn. Het gaat hier om de vraag hoe vrachtwagens aan deuren van het DC moeten worden toegewezen. Tijdens zijn onderzoek bleek dat dit lokale planningsprobleem en planningsbeslissingen elders in het distributienetwerk elkaar sterk beïnvloeden. Hans heeft onderzocht wat deze wederzijdse invloed precies is.
Verrassende nieuwe inzichten
Dit heeft geleid tot verrassende nieuwe inzichten, onder meer met betrekking tot de vraag op welke locaties in het netwerk men welke logistieke activiteiten moet uitvoeren. De bovenstaande inzichten zijn gebaseerd op een model dat de besluiten en consequenties zeer gedetailleerd simuleert. De uitkomsten zijn gevalideerd met data die bijna een heel jaar betreffen.

Gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift

Het onderzoek is met grote zelfstandigheid, binnen de gestelde tijd gerealiseerd en vastgelegd in een rapport van slechts 35 pagina’s. Direct na het afstuderen is er een wetenschappelijk artikel geschreven dat wordt ingediend bij een tijdschrift dat behoort tot de internationale voorhoede.
Op grond van bovenstaande is afstudeeropdracht beoordeeld met het cijfer 9,5 hetgeen is afgerond naar een tien.
Per 1 maart begint Hans zijn baan als junior adviseur bij KPMG.
Laatst gewijzigd: 14 februari 2014 16:27

Plaats een reactie