Trainingsrondjes Twente

Net zoals vorig jaar en dat jaar ervoor, draai ik in het voorjaar trainingsrondjes van 100 km om langdurige belasting te trainen, of zeg maar hardheid van de beenspieren.
Het woon werk verkeer is eigenlijk te kort om het goed te trainen en ik merk wel dat ik na het werk wel om rij, maar dan moet het wel mooi weer zijn, en 100 km omrijden is ook wat teveel.

Vandaar dat ik dat vaak in het weekend doe, zo ook afgelopen weekend en vandaag, 2 weken terug het 300 km brevet gereden en komend weekend is het 400 km brevet aan de beurt met het aan en terug rijden wordt dat dan weer 550 km waarna het waarschijnlijk goed slapen is.

Vorig weekend wou het eigenlijk niet zo goed, lichaam wou eigenlijk niet, ook wel begrijpelijk na het pak rammel die ik gehad had. Dus vandaag nog maar een keer, het regende behoorlijk, dus de kap er maar op, het rammelt dan wel veel meer, maar je zit wel droog, de hele rit heeft het geregend, dus dat pakte goed uit. Alleen als het boven de 10 gr. is, dan is zo’n kap weer te warm, het is ook altijd wat. :-))

Maar goed, ik heb het trainingsrondje gereden met de klok mee, en dat is wel de langzaamste richting, want dan moet ik veel vals plat omhoog en snelle stukken omlaag. Doe ik het tegen de klok in dan is het veel hard omlaag en korte stukken redelijk, tot echt klimmen. Maar voor de test is met de klok mee beter.
Vorig jaar een keer tegen de klok in 42,4 gemiddeld gereden, nu met de klok mee, kwam ik op 42,0 uit.
Allebei keren met de kap gereden, dus ik ben niet ontevreden mag ik wel zeggen.
Merk ook wel dat de fiets beter rolt nu de spoorstang bevestiging speling vrij is. Dat wringen is eruit, hij rammelt ook wat meer, Dit is niet het echte wat ik bedoel, maar het voelt meer ontspannen.

Soms is net net als met muziek, het is niet vals maar het is ook niet zuiver, en waar ligt het dan aan. vind het maar eens en haal het eruit, en dan opeens, ja nu is het goed, en dan loopt het. Altijd een leuke ervaring. :-))
Saluut.

2 gedachten over “Trainingsrondjes Twente”

  1. Hi Peter,
    Goed te horen dat je het fietsen weer lekker oppakt. Snelle rondjes zijn altijd lekker voor tussen de oren. Ook goed dat je hiermee de ellende van die smerige aso achter je kunt laten.
    Groeten,
    Wim

    Beantwoorden

Plaats een reactie