Vakantie in Israël.

Momenteel zit ik in Israël, op vakantie. Eens ff wat anders dan fietsen.
Ik ben niet met de fiets, nee lekker vliegen en een auto gehuurd, we trekken 2 weken door Israël. lekker met zijn tweeën. We hebben hiervoor gekozen omdat het met een groep erg druk is, en je in een  keurslijf mee moet lopen, nu doen we waar we zin in hebben.

Uiteraard willen we bepaalde plekken bezoeken, en nu zitten we in Jeruzalem, een grote stad met bijna 8 of 9 honderdduizend inwoners. Vooral de oude stad zit vol historie, die door heel veel mensen bezocht wordt. Ik heb nog nooit dranghekken in een kerk gezien, maar nu wel.
Je loopt daar als niets vermoedende westerling rond, zonder je druk te maken over de gebieden die je wel of niet mag betreden.
Staat opeens een soldaat met volle bepakking voor je,  we mogen er niet door, alleen voor moslims meneer, en het vrijdaggebed is net begonnen, dus niet veilig.
Oké, dan ga je gelijk maar luisteren, ja toch.
Ook bij de klaagmuur veel militairen, volle bepakking.

Gisteren op de plek geweest vlak boven de dode zee, waar Jezus gedoopt is en het volk Israël de Jordaan over stak. De Jordaan is een grens rivier en daar maar 3 of 4 meter breed. De andere kant is Jordanië, de militairen staan van beide landen maar een paar meter van elkaar af in volle bepakking. Dit geeft wel aan hoe serieus de situatie is, wel rustig, maar nog niet rustig genoeg om ambtenaren dit werk te laten doen.
We blijven 2 of 3 dagen op een plek, bezoeken de beroemde plekken en trekken dan weer verder, we lopen erg veel en met deze temperaturen 25/30+ is dat erg vermoeiend. De kuiten zijn me dan ook aardig gevoelig.

We gaan nog helemaal naar Eliat, het zuidelijkste puntje, ook om daar een beetje echt te luieren, om op het strand te liggen en verder bruin te bakken.

6 gedachten over “Vakantie in Israël.”

 1. Ben daar ook allemaal ( op verlof ) geweest toen ik als militair was gelegerd in de Sinai woestijn.

  Maar dat is allemaal erg toeristisch…..een paar kilometer over de grens en dan ben je pas echt in een andere wereld 😉

  Beantwoorden
 2. Ben er ook geweest, gewoon ook als toerist, Maar toen ook een aantal dagen de grens over naar Jordanië, Daar Petra bezocht, ook wel erg indrukwekkend. We zijn daar vervolgens ook de woestijn in getrokken. Kom je wat minder toeristen tegen, en zijn de mensen die je tegenkomt nog altijd goed voorbereid op de komst van toeristen.

  In Eliat kun je daar mooi de zee op en dan snorkelen bij koraalriffen.
  Als je niet van zwemmen houd. Het bootje dat wij hadden was voorzien van een deel glazen bodem zodat je ook vanuit de boot een mooi zicht had. Zeker de moeite waard.

  VM's zul je daar wel niet veel tegen komen:).

  RJ

  Beantwoorden
 3. Goh Peter, lijkt me echt gaaf heb er nooit zo bij stil gestaan wel veel over gehoord mijn grootvader en oma waren jidish, en deden, in mijn herinnering
  niet veel aan het geloof mijn ouders helemaal niets en , nu ik ook ouder begin te worden heb ik soms wel eens een nieuwsgierige periode gehad. maar gun me er de tijd niet zo voor. Wel mooi zo'n rondreis met eigen vervoer da's ook onze manier van een ander land beleven. Ook zou ik bij wel een paar duiken willen maken maar ook daar geldt dat alles gereguleerd is en je haast niet kunt "vrij" duiken zonder duikcentrum/begeleiding zoals wij hier en in Europa gewend zijn. Veel plezier daar!

  Beantwoorden
 4. Hee Peter, wat mooi. Ooit ook daar geweest. En oh.. wat is de woestijn overweldigend leeg en stil. Dat vond ik uiteindelijk de mooiste ervaring. Je hoort je eigen bloed ruisen en verder niets……..

  Heb het goed he!

  groet
  Klaas

  Beantwoorden

Plaats een reactie