Ovale tandwielen

Setje ovalen gemonteerd

Heb ik 6 weken terug bij mezelf ovale tandwielen gemonteerd, afgelopen weekend heb ik dat ook gedaan bij één Strada en één Quest.
Ben ondertussen ook dealer geworden van deze tandwielen, dus een ieder die ze ook wil toepassen, ik monteer ze graag voor je, afspraak is gauw gemaakt.

Wat zijn mijn eigen ervaringen.
Ivm het rijden van de Elfstedentocht op de mountainbike en het trainen daarvoor, en de vakantie, kon ik er niet eerder dan vorige week echt mee rijden.

Wat zowiezo een verandering is, is de hogere cadans die ik nu draai, nu was dat al geen probleem, maar nu zit ik vaak boven de 100 toeren, weet nog niet wat het gaat doen op/of tijdens lange tochten, maar nu zit ik s’morgens gelijk al boven de 100 en na 5-6 kilometer is dat 110, waarnaar ik schakel naar een hogere versnelling
Het middenblad wat ik nu gebruik is 44t, dit samen met een hogere versnelling zorgen voor, ja je raad het al, voor een hogere kruissnelheid. :-))

Komende tijd is het de bedoeling dat ik nog 2 langere tochten ga rijden als training voor ZPZ in augustus. Beide tochten zullen door Duitsland gaan, dus ik ben benieuwd wat het gaat doen als het echt klimmen wordt.
Op dit moment merk ik al niet veel meer van het verschil in trapbeweging, alleen de eerste dagen was daar een merkbaar verschil, maar nu is dat al bijna normaal.
Tot zover mijn ervaring met ovaal.
Saluut.

3 gedachten over “Ovale tandwielen”

  1. Hoi Peter,

    Ook mijn ervaring, die hogere trapfrequentie. Ook ik draai nu vaak rond de 100 toeren, klimmen vaak 85 tot 95 toeren, afhankelijk van de hellingshoek. Al met al bevallen de ovalen me goed.

    Groeten, Adri.

    Beantwoorden

Plaats een reactie