200 km Brevet Zwolle, 355 km uit en thuis.

De brevettenreeks is weer begonnen en afgelopen zaterdag was het weer vroeg uit bed en hup naar Zwolle. De weersverwachting, s’morgens droog en s’middags wind en regen, nou dat is mooi uitgekomen. Gelukkig uit het zuiden dus dat scheelt op de terugweg naar Zwolle een mooi stuk snelheid op de IJsseldijk.

Meestal heb ik 2 uur nodig om in Zwolle te komen, dus mooi op tijd weg en mezelf de opdracht gegeven om niet boven de 40 te gaan rijden, dit lukte aardig, want echte wind stond er nog niet, maar het was nog wel koud, 2gr brrrrrrrrr.
Eigenlijk was ik te vroeg in Zwolle, had nog wel langer in bed kunnen blijven, maar goed, de deur was open, en dan maakt het niet uit. In de beginjaren stonden we eens tot 10min voor de start nog buiten te wachten op de beheerder :-0))

Een 50tal fietsers, waarbij er wel 10 of 12 velomobielen, een respectabel aantal mag je wel zeggen. Na een woordje van Gerrit Schotman ging de meute op pad, eerst Zwolle door, altijd een kreem met al die stoplichten. Eenmaal buiten Zwolle is het al snel dat de velomobielen voorop gaan en de rest er achter aan. In dit geval een 3tal DF’s die het front vormden. Na een tiental km. lopen Tom, Jan en ik op ze in en na de eerste klim ga ik met ze mee. Er onstaat een leuk spelletje, Als ik Hans voorbij ga, dan gaat Daniel met me mee, later sluit Ymte dan weer aan, en als ik wat rustig doe, dan komt Hans er weer bij en rijden we weer samen, ga ik weer vooruit dan komt Daniel weer en later weer Ymte, zo draaien we wat om elkaar heen.

Bij een rotonde neem ik de verkeerde afslag en Daniel met halve remcapaciteit neemt een heel stuk berm om de bocht te nemen. Hans heeft het door en rijd mooi rechtdoor, hierdoor rijdt ik weer achterop en kan weer langzaam op ze inlopen. Het gaat hard en het gemiddelde ligt tegen de 37 aan. Voor Epe loopt het wat stroever maar we zijn aan een bakkie toe, ik bestel koffie met een appelpunt, maar de bediening denk dat iedereen koffie en punt wil, niet dus, ze nemen weer wat mee, Ymte en ik eten met zijn tweeën drie stukken op. Energie kunnen we wel gebruiken. Ondertussen komt Tom met Jan binnen, en gaat gelijk weer weg met de opmerkig, “je haalt me wel weer in”.

Doordat ik altijd wat lang werk heb met eten, ben ik de laatste die weggaat en moet weer achter ze aan. Na 80 km merk ik dat ik een lekke band heb, een erg langzame leegloper, waarmee ik waarschijnlijk al 15 km mee fiets of meer. Dus wisselen, hierna krijg ik kramp in mijn rechterkuit, Dit is minder, nu lukt het klimmen ook niet meer, ik besluit om inhalen maar te vergeten en me te richten op uitrijden. Vlak voor de tweede controle haal ik Jan in, die heeft last van hongerklop en doet het ook rustig aan. Bij de controle ligt de stempel buiten onder een afdak, erg gastvrij, en op dat moment regent het bakken. Tjonge wat een lol.

Ik ga nog wel naar binnen om water bij te vullen maar ik krijg sterk de indruk dat ze me liever zien gaan dan komen. Snel verder dan maar, op naar Deventer. Elke keer als ik mijn kuit voel, been strekken en een beetje masseren, dit helpt wel en 20 km voor Deventer is de kuit weer rustig en kan ik weer gang maken. Op de IJsseldijk is de laatste controle voor Zwolle, ik pak nog een cola mee en dat bevalt goed. Hierna kan ik 40+  over de dijk, bij de controle vertelde ze me dat de eerste 20min voor lagen, door het drinken en ff zitten knap ik verder op en ga redelijk snel de dijk over en ben tegen half 4 terug in Zwolle. Ymte Hans en Daniel waren 10 voor 3 terug en Tom 10 over 3.

Mijn eigen snelheid was gemiddeld 35.4 km en had de week voor het brevet tegen Tom gezegd dat 35 haalbaar moest zijn, nou dat zag hij niet zitten, maar nu stond meneer met een stralend gezicht te vertellen dat hij heerlijk gefietst had. :-))  Nou ik gun het hem van harte, want hij heeft genoeg ellende met zijn rug, dan is lekker fietsen ook wel eens lekker.

Ga er maar aanstaan, 200km en dan maar 20min verliezen op die 3 andere DF rijders, petje af Tom.

Zelf moet ik nog naar huis en halverwege weer links lek, tjonge de F-lite’s gaan de laatste tijd toch wat vaker lek, maar een anti-lek laag erin doen denk ik. De fut is eruit en de laatste 25km zijn met de bulten hier toch wel zwaar. ben half 7 thuis. Eerst in bad, man wat is dat lekker voor de spieren, daar wordt je weer warm van en soepel.

Algemeen, eigenlijk te weinig gefietst (vooraf), 18,5 km woon werk is te weinig, om 350km voluit te kunnen fietsen. Andere jaren reed ik altijd een paar keer 100km voor de tijd, nu niet gedaan, en dat maakt toch verschil, van die 18.5km worden je spieren niet echt gehard. Dus er is nog wat te doen, voor het 300km brevet over 4 weken, want dat is dan gelijk 455km met aan en terug fietsen.
Saluut.

6 gedachten over “200 km Brevet Zwolle, 355 km uit en thuis.”

  1. Dat leest weer lekker weg Peter. Krijg ik toch nog een beetje een indruk van de dag. Ik had erbij moeten zijn, maar een griepje de dag ervoor gooide roet in het eten. Tot de 300 dan maar!

    Groet,

    Dirk

    Beantwoorden

Plaats een reactie