Bunnik exit, Herentals in.

Ook dit is Randonneuren.

De planning dit jaar wat grote tochten betreft was om eerst samen met Tom de brevetten in Bunnik te rijden (400, 300, 200, 600km in 5 dagen) in juli en dan eind augustus Parijs Brest Parijs met 5000 andere fietsers. :-))
3 weken terug kreeg ik een berichtje van Tom dat Bunnik niet door ging omdat de organisatie het niet rond kreeg, Het is ook een hele klus om die tochten op papier en track te krijgen, samen met alle rompslomp erom heen. En als je ziet hoeveel mensen eraan mee doen, dan vraag je je soms af of het al die moeite waard is.

Niet iedereen vind randonneuren leuk. Wat ook wel begrijpelijk is want je maakt soms van alles mee, in weer en wind en bij nacht en ontij. En je bent vaak alleen of met zijn tweeën. Je moet het maar leuk vinden :-)). Grytsje zegt vaak, je doet het jezelf aan, als ik weer eens loop te klagen.

Tom kwam na een kleine speurtocht met het voorstel om HCH te gaan doen in Belgie. Dit is een jaarlijks brevet van 1200 km wat vanuit Herentals Belgie verreden wordt.
De steden die aangedaan worden zijn Herentals – Parijs – Cosne-Sur-Loire – Reims – Herentals.
Aan deze tocht doen max. 50 randonneurs aan mee, en we rijden van hotel naar hotel.
Het is wel de bedoeling dat we binnen 90 uur terug zijn, net zoals bij PBP. Maar er zijn 3 hotelovernachtingen geregeld, en om elke morgen om 5 uur wordt er gestart voor de volgende dagetappe.
De eerste dag, 365 km, de tweede dag, 288 km , de derde dag, 275 km, en de vierde dag, 276 km.

Het grappige aan deze tocht is dat je elke avond elkaar weer ziet in een hotel en dan s’morgens weer gezamenlijk aan de start staat, ongeacht hoe hard je fietst. Het voordeel is dat je meer rust hebt als je wat harder rijdt. Maar dat heb je ook nodig omdat je waarschijnlijk vermoeider bent.
Ook is het de bedoeling om samen de laatste 50 km te rijden en dan na de finish een gezamenlijke barbecue te nuttigen.

Al met al een 1200 km brevet met een duidelijk andere invulling en toch binnen de 90 uur limiet, niet het continue doorrijden, maar de nachten slapen en bij het licht worden fietsen. Ben benieuwd wie we tegenkomen, er meerijden, en hoe dit gaat bevallen, het lijkt me wel gezellig.
Saluut.

3 gedachten over “Bunnik exit, Herentals in.”

 1. Kijk, op deze manier vind ik het een stuk aantrekkelijker om aan zo iets mee te doen. In plaats van beginnen te fietsen en afwachten waar je er af of er uit valt 🙂 Maar maak je geen zorgen, 1 dag 350+km lukt wel, maar 4 dagen achter elkaar zo'n afstand? Nee dankjewel 🙂 Ik ben trouwens wel benieuwd naar het hoogteprofiel…

  Groeten, Edwin.

  Beantwoorden
 2. Inderdaad een andere opzet Peter, maar evengoed behoorlijk pittig, dat ben ik met Edwin eens!
  En je vrouw heeft uiteraard gelijk, je doet het jezelf aan, dus klagen helpt niet……☺

  Groeten, Adri.

  Beantwoorden

Plaats een reactie