Oliebollentocht 2015, een Ovaal Rondje.

Dan zijn ze lekker, nu ff niet.

Met de huidige temperaturen 30+ denk je eigenlijk hier niet aan, maar de oliebollentocht 2015 zal verreden worden vanuit Lattropia, (zie dat klinkt wel weer zonnig).

De 4de kerstdag zal de tocht starten in
gasterij “De Smid” in Lattrop, en ons voeren door de omliggende plaatsen in Twente en de Duitse grensstreek aan Duitse zijde.
Tijden zullen als vanouds hetzelfde zijn, start 11 uur, pauze tussen 1 en 2 uur, en oliebollen om 4 uur, en daarmee is ook gelijk de traditie afgewerkt.

Voorgaande jaren was er altijd een voor en achterrijder per groep, zodat de boel een beetje bij elkaar bleef, wat in sommige gevallen handig is, en in sommige gevallen een nadeel. De praktijk heeft ook geleerd dat door de steeds grotere aantallen deelnemers dit steeds lastiger te organiseren is.

Dus heb ik het voorstel gedaan aan het bestuur van de vereniging om:
A. Het te organiseren met een minimaal aantal vrijwilligers.
B. Via internet iedereen een x-aantal track’s aan te bieden voor deze dag.
C. Eén vaste locatie voor de pauze, zodat je elkaar meerdere keren per dag ziet.
D. Een tel. nr. voor de echte pech gevallen.
Men vond dit een vernieuwende aanpak, die iedereen de kans geeft om op zijn eigen wijze, of samen, een leuk stukje te fietsen,

Tegenwoordig zijn er veel mensen die toegang hebben tot een gps, en iedereen die een velomobiel rijdt weet wat hij moet doen als zijn band lek is.
Je kan van te voren bepalen welke track je gaat rijden en met wie, er zal voor iedereen wat zijn, van een korte vlakke route, tot een lange route, met hoogtemeters. Daarnaast kun je zelfstandig van route wisselen als de omstandigheden erg winters zijn,

De pauze zal in Duitsland zijn, en de omgeving hier heeft veel variatie in zich, tot max, bijna 100 mtr boven NAP. Uiteraard zal ik van het najaar alle info via Ligfiets.net delen, en ook de inschrijvingen kunnen daar gedaan worden, of het allemaal lukt voor het bekende bedrag is nog ff afwachten, maar ook dat zal ter zijner tijd bekend gemaakt worden, eerst maar eens van de zomer genieten.
Saluut.

7 gedachten over “Oliebollentocht 2015, een Ovaal Rondje.”

Plaats een reactie