Herentals 2015.

Start en finish in Herentals Belgie.

Deze week gaan Tom en ik Herentals 2015 fietsen, als alternatief van de brevetten in Bunnik, het is een georganiseerde tocht waarbij we 3 keer overnachten in een hotel, de bedoeling is wel dat we hem binnen de 90 uur rijden.
De start is woensdagmorgen om 5 uur, en er zijn zover ik weet 36 deelnemers. Uit omringende landen, maar ook Japan, Brazilië en Amerika zijn vertegenwoordigt. De eerste dag is 375 km en eindigt in Parijs.

De verzorging is elke dag om 8 uur in het hotel, dus we hebben 15 uur de tijd om de dag afstand te overbruggen, de andere dagen zijn de dag afstanden 275 km, het aantal hoogtemeters weet ik niet precies, maar heb begrepen dat dat rond de 10.000 ligt, als ik de profielen bekijk, zijn het veel klimmetjes van 80 mtr hoogte verschil, en als de wegen wat mooi liggen dan kunnen we met de Quest al een gedeelte overbruggen met de extra snelheid die we hebben.

Gelukkig geven de weerberichten een duidelijke verandering van het weer aan, wat temperatuur betreft, is het dinsdag nog 30 gr, woensdag nog 20 gr, en dat is een stuk beter dan de 40 gr die ze afgelopen week gehad hebben in Frankrijk, het lijkt me dan ook niet verstandig om deze toer te rijden met 40 gr overdag. Dan zou het meer s’nachts rijden worden en s’middags slapen.

Het thuisfront zal de dagelijkse belevenissen weer doorgeven, zodat er een beeld ontstaat hoe het gaat. Aan de ene kant is het wel een lang brevet, maar het zal door de overnachtingen heel anders zijn denk ik, maar uiteindelijk moet je wel weer binnen de 90 uur binnen zijn.

Wat wel wennen zal zijn dat de controleposten zover uit elkaar liggen, ben je gewend aan ongeveer 80 km en dan ff stoppen, nu is het soms wel 180 km voordat je een post hebt, maar dan zelf maar wat inlassen, we hebben overdag tijd genoeg, vooral dag 2, 3 en 4. De 4de dag moeten we door de Ardennen, en die kunnen wel lastig zijn.
Saluut.

2 gedachten over “Herentals 2015.”

  1. Succes Peter en Tom!

    Zet voor volgend jaar 'De ronde van 12' maar in je agenda. Deze afgelopen zaterdag gefietst. Een erg mooie tocht. Wel peanuts in vergelijk met de tocht die je nu gaat doen natuurlijk 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie