Track’s Oliebollentocht 2015

Uitvoering 2014, koud en glibberig.

Hallo de track’s zijn klaar en via onderstaande link te downloaden, Gerrit bedankt voor het beschikbaar stellen van je site, zodat de deelnemers voortijdig een en ander kunnen bekijken en hun keuze alvast kunnen maken. Of voorpret hebben uiteraard.

Via deze link kun je de track’s downloaden http://www.lowlands1000.nl/

De uitleg bij de track’s is:
Makkelijk: dit zijn tracks met weinig hoogtemeters, afstand 32 en 38 km
Klimmen: Dit zijn de tracks met aardig wat hoogtemeters, maar ook erg leuke afdalingen, afstanden beide track’s 55 km.
Slecht weer route: Dit zijn de track’s voor als het bar en boos winterweer is, makkelijk te rijden en goede wegen, afstanden 40 en 38 km
Korte route: Voor als je geen kilometervreter bent, of te laat bij de start bent door omstandigheden, afstanden 22 en 27 km.
Uiteraard mag je ook je eigen plan trekken, ik adviseer iedereen om alle track’s te laden, dan kun je ter plekke nog je plan trekken. Je kunt 1 track 2 keer rijden, maar leuker is om 2 verschillende te doen.

Het maakt niet uit welke track je gebruikt, ze hebben allemaal dezelfde begin en/of eindpunt.

Wil je meedoen en heb je geen GPS, bij de ingang leggen we inschrijfformulieren neer waarbij iedereen zijn naam kan invullen met de route die hij gaat rijden, kijk dan wie jouw voorkeur rijdt en regel dan onderling je verzoek/mogelijkheid om samen te rijden.

Zijn er echte problemen onderweg met je velomobiel en kun je het ter plekke niet oplossen, dan kun je mij bellen, dan kom ik je met de auto halen. mijn nr is 06-42962915

We starten om 11 uur vanuit het mooie plaatselijke Lattrop bij het restaurant Gasterij de Smid, Dorpstraat 32,7635 NC Lattrop.

De lunch pauze wordt gehouden van 1 tot 2 uur bij Gasthof-Restaurant “Zum Lönsberg”. Hesinger Str. 12 49843 Uelsen-Halle Duitsland. Dit is een mooi hoog punt, ongeveer 80 mtr met een uitkijktoren waaruit je een vreselijk mooi uitzicht hebt over de omgeving. Hopelijk is het mooi weer zodat je dat ook nog kunt meenemen.

De oliebollen staan om 4 uur klaar weer bij het restaurant Gasterij de Smid.

Normaal gesproken of de traditie leert dat de groepsfoto gemaakt wordt tijdens of voor de tocht.
Nu is het de bedoeling dat we dit voor de start doen, wil je er ook op, dan graag op tijd je koffie opdrinken. en voor 11 uur verzamelen op de parkeerplaat bij de Smid.
Er zijn 2 parkeerplaatsen, een aan de voorkant, en een aan de achterkant bereikbaar via de straat Brandkolk.

Degene die met de auto plus fiets komen graag de auto parkeren in een van de straten, in Lattrop, want heel groot zijn de parkeerplaatsen niet,  de ruimte hebben we nodig voor het parkeren van de velomobielen.

Ook is er nog vraag naar aanmeldingen voor vrijwilligers, vooral mensen die willen helpen voor 11 uur zijn nodig. tijdens de lunch pauze en na 4 uur zijn het de horeca mensen die het werk doen, wij hoeven dan alleen te consumeren.

Theo van Goor heeft zich aangemeld als huismeester voor de locatie in Rossum waar mensen kunnen overnachten, meldt je aan via de agenda. Er zijn douches aanwezig en ook een keuken, maar ik moet nog navragen of we daar gebruik van kunnen maken. Nadere info volgt nog.
Vlakbij aan de rand van Oldenzaal kun je goed en uitgebreid eten bij Royal Plaza, lopend buffet van Chinees en Indisch eten.
Saluut.

8 gedachten over “Track’s Oliebollentocht 2015”

  1. Ja de afstanden zijn enkele afstanden, dus eigenlijk heb je in totaal 8 routes die je kunt kiezen, dus voor de lunch een lange, en na de lunch een korte, of andersom, of als je pech heb gehad, pak je de kortste routen naar de lunch of naar de oliebollen. Er is voor elk wat wils en bij echt winterweer kun je de makkelijke pakken. Zelf vind ik de klim route via Oldenzaal erg mooi. Maar de andere zijn niet minder.

    Beantwoorden
  2. Bedankt voor de uitleg Peter. Je komt dus nu per groepje aan bij het koffie-adres in Duitsland en weer terug in Lattrop. Is 16u oliebollen niet heel laat bij de relatief korte afstanden?

    Beantwoorden
  3. Er zijn ook mensen die geen kilometervreter zijn en met 25 km in 2 uur heel goed uit de voeten kunnen. Er is om gevraagd, en je kunt ook 55 km in 2 uur doen. Het gaat erom dat je heel ontspannen je route rijdt en gezelligheid ervaart tijdens het rijden met andere. Door de grote aantallen die de laatste jaren op de oliebollentocht afkomen, is het lastig om met georganiseerde groepen rond te rijden, je staat soms dan meer stil dan dat je aan het fietsen bent, nu ben je vrij om met een groep mee te rijden of samen een groepje te maken of "net wat je wilt". Je kunt ook 2 keer de lange route nemen, 55 km in 2 uur is goed te doen met een velomobiel en je ziet veel van de omgeving dan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie