Winter Fiets Elfstedentocht 2020.

Alweer voor de 6de keer, waar blijft de tijd. Deze keer thuis overnacht en om 4 uur het bed uit om op tijd in Leeuwarden te zijn. Het is toch bijna 2 uur rijden vanuit het mooie Lattrop. 

In Leeuwarden zijn er 2 mede fietsers die graag ff mee tillen, zodat de Quest in no-time met alle wielen weer op de grond staat.

Omdat Tom aangegeven heeft dat lange tochten wandelen nu zijn doel is, moet ook het afhalen van de kaart nog gebeuren, maar we zijn mooi op tijd om dit alles te regelen. Leuk feitje dit keer is dat ik een oud dorpsgenoot uit Jutrijp tegenkom die na het verhuizen zelf ook een Quest XS gekocht heeft, ze zegt tegen mij, jij bent degene die me de kop gek gemaakt heeft. En ze is hartstikke tevreden met de QuestXS geeft ze aan.
Nou ik glunder natuurlijk van oor tot oor en praat honderd uit met haar in het Fries, zodat de toehoorders uit Noord Holland er niks van meekrijgen ­čÖé

Dit keer worden we door Erben Wennemars toegesproken en dan kunnen we los, dit is de 6de uitvoering en elke keer is de route anders, maar in hoofdlijnen hetzelfde. Het weer is winderig en koud met van 9 tot 12 uur een fikse regenbui die voor veel water zorgt. Tot aan Bolsward fiets ik samen met Ymte en ene Johan, en na Bolsward gaan ze verder terwijl ik aan de koffie ga. In Workum nog een kop staart botsing, ivm een auto die doorkomt waardoor ik goed de rem moet gebruiken. Tja en dan is het snel boem.

Na Bolsward rijden Martin de Haan en ik een beetje gelijk op, maar na Franeker rijdt hij verkeerd en verliezen we elkaar wat uit het oog. Er rijdt een stel racefietsers voor ons die er goed de sokken in hebben, vanaf Stavoren is het ook wind mee, en daar hebben ze goed voordeel van, maar na Dokkum is het ploeteren terug naar Leeuwarden, In Oudkerk gooien ze dan ook de handdoek in de ring, want de accu’s zijn leeg.

Kwart voor 2 ben ik terug met een gemiddelde van 35 km, want de snert in Stiens kon ik niet weerstaan, lekker warm en goed gevuld.
Saluut.

1 gedachte over “Winter Fiets Elfstedentocht 2020.”

 1. Hoi Peter,
  Ymte en ik waren een minuut of 10 na enen aan de finish. De snert in Stiens ging er goed in en dat was onze enige stop.
  Bedankt voor het voorrijden tot Bolsward.
  Groet,
  Johan

  Beantwoorden

Plaats een reactie