Noordelijke Velomobieltocht 2012

Foto M.L. Dries.


Tjonge het is weer zover, het is jan. en het weekend van de tradionelen noordelijke velomobielentocht is er alweer en zie daar, het pokke weer is ook weer precent. 
De start is in Ravenswoud bij de fam. van Dijken, en dat is voor mij lekker dichtbij, met racekap is er niet zoveel aan de hand als het slecht weer is, dus niet zeuren, gewoon lekker fietsen. 
Ben ik het het verleden wel eens thuis gebleven, maar met racekap mag dat geen exuus meer  zijn natuurlijk. 
Klaas en Tom bleven om redenen thuis dus alleen erheen, om half negen in de fiets en met wind mee hoefde het ook niet hard. 
Door via GPS met track te rijden, had ik een mooie route naar Ravenswoud, over weggetjes die ik nog niet kende. 
Net over 10 uur was ik er en de kamer zat al aardig vol, er waren er zelfs die door de windmee er om 9 uur er al waren. Zelfs onze vrienden uit Noord Holland (3 man sterk) waren, nog wel met een busje, maar ze waren er. 
Volgend jaar met de fiets mannen :-)) 

Om 11 uur was het instappen en Anton Luytink ging ons voor door de diverse natuurgebieden, bij tijd en wijle regende het pijpenstelen en de wind was ook aardig aanwezig. Maar onder de kap was het goed toeven. 
Bij Willem de Boer in Marum brande de kachel en stonden de soep en broodjes klaar, na een lunch van 1 uur, was het weer op pad naar Ravenswoud, ondanks de bospaadje en kruip door sluip door route hadden we volgens mij maar 2 lekke banden in de groep, en dat ondanks het vele water wat standaard een  garantie is voor lekke banden. 
Anton zorgde ervoor dat de kruissnelhied niet boven de 20 km kwam, wat ervoor zorgde dat met windmee er niet getrapt hoefde te worden. Bij tijd en wijle was de hartslag tussen de 85 en 90 dus van echt zweten kwam het dan ook niet. Al met al een mooie route, en hele uitgebreide verzorging. 
Echt een route die je zou moeten rijden met een mooie temperatuur erbij, alleen dan ben je waarschijnlijk niet de enigste die daar rondtourt. 

Na het nodige eten tegen 5 uur terug naar huis met de nodige tegenwind, die wat aangetrokken leek te zijn. 
Bij Heerenveen nog een paar buien met rukwinden verwerkt, met een paar rake klappen erin, en om half 7 thuis, zodat we gelijk konden aanschuiven bij het eten en Studio Sport nog konden zien. 
Al met al 201km met een waardeloos gemiddelde :-)) 

Plaats een reactie