Afscheid

Vanavond weer het kleine rondje gefietst, voor de laatste keer hier in Friesland.
Zaterdag nog een keertje het grote rondje van 100 km en dan fiets ik alleen nog maar in Friesland met de Elfstedentocht.
Tja, het afscheid is nu echt aan de gang, nog 1 week en we zijn verhuisd, als je dan zo in het donker tijdens  je rondje  langs die dorpen en weggetjes rijdt waar je 100 en 1 keer overheen gefietst hebt in al die jaren dan zoef je wel eens weg in gedachten.
Hier heb ik dit beleeft en daar was dat aan de hand en ga zo maar door.
Al met al een vracht aan herinneringen. Maar goed in Twente/Duitsland is ook een boel te ontdekken en de natuur/omgeving is daar ook mooi.
Tijdens de donkere tochten in de winter is er niks te fotograferen, dus nu ook niet.
Klaas de Jong heeft altijd de mooiste foto’s, maar ja die rijdt niet in het donker, of bijna niet. Geeft niet hoor Klaas. Als ik Sneek inrijdt vanaf Raerd, glijdt de fiets rechtdoor, flink in de remmen en ik sta net voor de hoge rand stil. Stik een lekke band, ik rij door maar merk niks van een lekke band, bij de volgende rotonde glijdt hij weer weg. maar de banden zijn hard. Ik denk dat er olie op de weg lag bij de eerste rotonde, je schrikt wel als je je stuur naar links doet dat de fiets gewoon rechtdoor rijdt.
Ondanks de lage temperatuur toch nog bijna 41 gemiddeld.
Morgen tracteren als Fries op Friese oranjekoek, de collega’s zijn vet nieuwsgierig wat dat is.
En dan vrijdag als Fries het pand uit en 15 febr. als Tukker het pand in. :-))

6 gedachten over “Afscheid”

 1. Ik eet elke dag Friese koek, maar Friese oranjekoek eb ik nooit van gehoord.
  Spaar je de foto's van Klaas toch op en zet ze op het dressoir! ;-D
  Ja zoals op Klaas zijn foto's is Friesland erg fraai en kan ik me voorstellen dat je het gaat missen.

  Beantwoorden
 2. Hee… Peter… Dank voor je compliment. Ik zal je wat foto's sturen…. voor als je heimwee hebt. En uh… Friesland is straks toch iets minder mooi zonder jullie gezin. Twente is vast wat mooier!

  groet en we zien elkaar
  Klaas

  Beantwoorden

Plaats een reactie