Sneller dan onwaarschijnlijk hard

Gisteren dezelfde route gereden dan 22-03, afstand is dezelfde maar dan nu met racekap, want het zou slecht weer worden deze week, maandag ging het al snel, 55km bij vals plat omhoog, nou iets tussen vlak en vals plat omhoog. maar goed, het gaat iets omhoog en het ging hard, eigenlijk te hard voor de snelheidsdrempels in Twente, want de Quest springt er lustig op los, en dan ruik ik wel eens het rubber van het achterwiel.
Maar met 55 een snelheidsdrempel, ja dan kom je los.
Gisteren dus dezelfde route en dan met racekap merk je toch wel verschil, 50+ op de lange stukken en boven de 60 bij vals plat omlaag zijn geen uitzonderingen. Het gemiddelde overall stond dan ook op 45km, terwijl ik voor 1 stoplicht moest wachten en er 1 auto en 1 trekker lekker dwars op het fietspad gaan staan waardoor je steeds weer bij 0 moet beginnen, maar goed, de afdalingen bij Tubbergen (rondweg) en  Ootmarsum maken weer veel goed. Bij thuiskomst stond het zweet in mijn schoenen, ik heb altijd mijn normale schoenen naast me staan in de Quest en mijn ellebogen zitten daar vlak boven, dus het valt er mooi in als het gaat stromen.
Vandaag lekker rustig aan gedaan, terug naar huis wel omgereden maar er op gelet dat de hartslag rond de 130 bleef, en toch liep de snelheid nog op naar 45+, dus dat viel echt niet tegen, alleen de Kuiperberg in Ootmarsum. tja dan loopt het vlak voor de top toch nog op. Alleen jammer van die caravan die net voor me ging rijden in de afdaling, weg snelheid.
Maar goed, kan niet altijd feest zijn. Afgelopen zondag nog tandwiel onder de stoel nog vervangen, bijna helemaal aan barrels, door het dagelijks fietsen in de heuvels hier, komt erbij het klimmen meer kracht op het tussentandwiel dan als je altijd vlak rijdt.
Had nog een reserve liggen, ben benieuwd hoelang deze het vol houdt.
saluut.

5 gedachten over “Sneller dan onwaarschijnlijk hard”

 1. uh… Peter… volgens mij is het eigenlijk elke dag wel feest… als het niet zo is, dan doe je toch iets niet goed 😉 …

  (kan iemand trouwens de kilometertellen van Peter eens ijken…. )

  .

  Beantwoorden
 2. Hi Peter,
  Ik ben blij dat je met de racekap zo lekker hard rijdt. Maarreh …. dat springen op drempels lijkt me niet zo veilig. Daar heb ik wat op gevonden. Wil je dat ik je, mits ik er wat meer heb, een Risse schokdemper stuur om eens te proberen? Ga je nog harder ook.
  Groeten,
  Wim

  Beantwoorden
 3. uh, Klaas, ja het is elke dag feest, alleen je moet zelf de slingers ophangen. :-))
  Wanneer kom je met je fiets de boel ijken.

  Zou ik wel leuk vinden
  Peter
  P.s zoals Theo al schreef. "Peter, die is verloren, die redt je niet meer". :-))

  Beantwoorden
 4. Hallo Wim,

  Jammer dat ik morgen niet mee kan naar Texel, dit jaar geen verplichte ADV dag op de zaak.
  Tja die schokdemper van Risse, ik heb er al over lopen denken of het beter is, ben er nog niet uit, want de voordempers veranderen niet, dus die blijven springen, maar ik wil er wel eentje proberen, hoe snel moet je hem dan terug hebben.

  Gr. Peter

  Beantwoorden
 5. Hi Peter,
  Ik ben er morgen ook niet bij, problemen met mijn middenoor en daardoor onvoorspelbare draaiduizelingen. Het springen van de fiets wordt door een gedempt achterwiel uitstekend opgevangen. Je springt lang niet meer zo hoog en je wordt op het hoogste punt niet meer gelanceerd. Het wordt zo wel een stuk minder spannend 🙂
  Eind van de maand heb ik de eerste 30 dempers in huis. Na één dag, schat ik in, wil je hem niet meer kwijt, maar uiteraard kun je er wel een weekje mee toeren.
  Groeten,
  Wim

  Beantwoorden

Plaats een reactie