Parijs Brest Parijs 2015, de voorbereidingen.

Zo is het een klein stukje.

Nog een kleine week en we staan na 8 jaar weer eens aan de start van PBP. Voor mij toch wel een tocht waar ik al zeker na DCT 2012 naar uit heb gekeken. Wat trekt me zo aan, want de aantal kilometers heb ik al vaker gereden.
Ik vergelijk hem met de Friese Elfstedentocht op de schaats. Ongeveer dezelfde sfeer. De aantal deelnemers, 6000, soms lastig, maar vreselijk gezellig. De betrokkenheid van de mensen langs de route. Allemaal enthousiast, en erg betrokken. In de dorpen is het 24 uur feest en gezellig. Met andere woorden, je verveelt je niet.

Ik start maandagmorgen om 5 uur, en heb 84 uur de tijd, dit is 6 uur korter dan de rest. Waarom maandagmorgen, je hoeft niet lang te wachten voor de start, op zondag kun je soms 2 uur wachten voor je aan de buurt bent, en omdat ik dan nog een nacht rust heb, terwijl de rest al aan het fietsen is.
Als ik door de eerste nacht fiets, is de rest al met de tweede nacht bezig en liggen er velen te slapen. In 2007 had ik 76 uur werk, en deed ik het rustig aan. De tocht HCH een paar weken terug, deden Tom en ik in 84 uur en toen reden we van hotel naar hotel:-))

Dit is ook PBP.

Wat betreft tracking, via de site van de organisatie http://suivi.paris-brest-paris.org/W004.html kun je zien hoever ik ben, waar ik ben.
Uiteraard zal het thuisfront als vanouds weer de persoonlijke verslaglegging verzorgen:-)).

Zaterdag eerst naar de camping, bivak maken en dan op zondagmorgen de fiets laten keuren, volgens mij meer traditie dan noodzaak, maar goed, hoort bij het feest. Zondagavond gezellig pasta eten met zijn allen, en dan de 80 uur en 90 uur rijders uitzwaaien, en dan op de camping hopen dat het rustig is om nog de nodige uren slaap te pakken. En anders er maar een pot bier in, dan slaap ik ook beter:-))

Ik heb nog een beetje het tijdschema van 2007 in mijn hoofd en als ik zorg dat ik overal wat eerder ben, ben ik mooi op tijd terug.
Ik was zover ik nog weet in:

Villaines-La-Juhel s’middags rond 4 uur eerste dag
Fougeres rond 7 uur eerste dag.
Tinteniac om half 10 eerste dag.
Loudeac rond half 3 eerste nacht.
Carhaix-Plouguer in de morgen tweede dag.
Brest, rond 1 uur tweede dag, 2 uur geslapen.
Carhaix-Plouguer, voor het donker tweede dag.
Loudeac, tijdens de tweede nacht, tijdstip weet ik niet meer.
Tinteniac, 8 uur s’morgens derde dag.
Fougeres,  en Villaines-La-Juhel weet ik niet meer.
Mortagne-Au-Perche rond 8 uur s’avonds derde dag.
Dreux, rond 4 uur derde nacht.
Finisch s’morgens om 9 uur vierde dag.

Volgens Tom en mezelf moet met zo’n tocht 100 km in 5 uur gereden kunnen worden, all-in, dus 1200 moet dan in 60 uur kunnen, tijdens HCH 5 weken terug deden we er 4,5 uur over, maar daar zat geen slaap bij in, dus meer dan 60 uur werk is geen ramp.
Aan de andere kant reed ik vorig jaar Zoetermeer Parijs Zoutermeer 1000 km binnen 48 uur, dus dan gaat 100 km in 5 uur wel weer op. Veel zal van het weer afhangen.

Als ik zo naar de weerkaarten kijk, wordt het mooi redelijk zonnig weer, dus dat is mooi, want de twee laatste uitvoeringen waren aardig voorzien van het hemelse natuurvocht.
Saluut.

6 gedachten over “Parijs Brest Parijs 2015, de voorbereidingen.”

Plaats een reactie