The second day after!!

Voorpagina van het regionale nieuws Tubantia.

Het is al weer 2 dagen terug en vanuit de omgeving al verschillende en erg leuke reacties gehad van mensen die al die velomobielen hebben zien rijden.
“Wat een leuke bonte verzameling van aparte fietsen”. En dan hebben ze het nog niet eens gehad over de mensen die erin zitten:-))

Ook vanuit de deelnemers veel positieve reactie’s gehad over de dag en over de opzet, de praktijk bracht al snel aan het licht dat er 2 grote groepen waren die hun weg vonden door de omgeving. Onderweg ontstonden er weer allerlei kleine groepjes, maar eigenlijk is de makkelijke route en de klim route het meest gebruikt, de ander 2 versie zijn niet veel gebruikt.

Het weer werkte eigenlijk te goed mee, maar voor degene die van echt ver kwamen met de fiets was dit wel een duidelijke meevaller. Enkele reis 150 km is best een redelijke afstand.
Zover ik weet zijn er twee uitvallers geweest, een C alleweder kwam het dorp niet uit vanwege de ketting en een Quest rijder kreeg problemen met zijn knie, die heb ik dus opgehaald met de bezemwagen, was het toch niet voor niks dat ik rond reed met de auto.

Een zonovergoten lunch plekje.

Zelf heb ik niet veel mee gekregen van de rit, maar door de vele foto’s en filmpjes krijg ik nu wel een aardige indruk, ook van het modderpad, tja niet berijdbaar kun je wel zeggen. :-((
Je bent de hele dag druk om andere te laten genieten, en als dat lukt geniet je zelf ook. :-))

Al met al vond ik het erg leuk om te doen, en zo promoot je ook het vervoersmiddel hier in de regio, maar zoveel velomobielen als in het westen, tja dat zal wel niet lukken. Ook de overnachting bij de scouting in Rossum was goed geslaagd, ik had maandagavond niet meer de puf om er ff langs te gaan.
Theo nog bedankt voor het op je nemen van het “Huismeesterschap”, ook de vier musketiers uit N Holland bedankt voor het bijspringen als verkeersregelaar onder verantwoordelijkheid van Gerrit Schotman, Gerrit ook bedankt voor het plaatsen van de track’s op je site. En Peter Beijens en Erik Vos voor het helpen bij de registratietafel.

Rest mij niks meer en minder om iedereen die het leest een goede jaarwisseling te wensen en een gelukkig nieuwjaar, of zoals ze het in Friesland zeggen. “Protte Lok en Seine yn it Nije Jier”

Saluut.

5 gedachten over “The second day after!!”

 1. Bedankt Peter,

  Ondanks dat het voor mij een rot eind weg was (300 kilometer waarvan ik het heb terug gesmokkeld tot 235) heb ik er van genoten.
  Volgend jaar gelieve in het Zuid-Westen van het land 🙂

  Beantwoorden
 2. Peter, is het niet geweldig dat 'jou' tocht zo'n succes was? Dat is nu het mooie van de OBT formule, elke organisator geeft er zijn eigen twist aan. Het blijft altijd spannend hoe dat zal uitpakken. Sommige dingen (weer, opkomst, pech) heb je niet in de hand.
  In dit geval kun je wel zeggen dat je erg gezegend was.
  Dit gevoel van dankbaarheid kun je nog jaren op teren weet ik uit ervaring (2007).

  Ik heb op Ligfiets.net een commentaar achter gelaten, maar ook hier grote dankbaarheid naar jou voor de organisatie.
  Mijn (en Marloes) bijdrage was nul tot niets. Met liefde en plezier.

  Frank had de mega-taak op zich genomen om Hollandse wortelstampot te maken voor die bende bij de scouting. Daar heb ik veel te weinig over gehoord en gezien aan beeldmateriaal. Een dampende keuken met angstwekkend grote pannen en ketels. Leek af en toe wel een stoomwerkplaats. Alles ging schoon op. Dat moet wel betekenen dat het gewaardeerd werd. Vooral de Appelcompote in cider gestoofd was een culinair hoogstandje. Wie er niet bij was heeft wat gemist. Dank Chef Frank! 😀

  Beantwoorden
 3. Overigens,de koek is nog niet op deze winter. We feesten gewoon verder op 24 januari met de Velomobieltocht van het Noorden.
  Voor de gelukkige die op tijd waren met inschrijven volgt nog op 14 februari de fietsversie van de 11-stedentocht onder winterse omstandigheden. Ga d'r maar aanstaan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie